One Man Army and the Undead Quartet The Dark Epic


Massacre Records

Website :

One Man Army and the Undead Quartet

Het Zweedse deathmetal gezelschap One Man Army and the Undead Quartet liet onlangs weer van zich horen middels hun vierde album ‘The Dark Epic’ dat op 25 februari 2011 is uitgekomen. De band werd in 2004 opgericht door zanger Johan Lindstrand na het uiteenvallen van The Crown. Met het uit 2006 stammende debuut ‘21st Century Killing Machine’ leverde de band een zeer sterk album af.

Of de band dit met deze release opnieuw voor elkaar zal krijgen valt na het wat tegenvallende “Grim Tales” (2008) te bezien. Er wordt in ieder geval afgetrapt met het snelle “Stitch”. De song bevat naast de felle, thrashy riffs, en beukende drumpartijen tevens brute zangpartijen van Johan Lindstrand. Ook de volgende songs liggen in hetzelfde straatje, krachtige deathmetal gemixt met een lichte thrash saus waarbij het geluid vaak de Gothenburg metal kant op gaat. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het groovende “Sandman Apocalypse”, of het felle “Devil's Harlot”. Het voorlaatste “Dark Epic” is een stevige negen minuten tellende track voorzien van een degelijke opbouw, krachtig gitaarwerk, uitstekend solowerk van beide gitaristen en sporadische, gesproken teksten van de heer Lindstrand. Het album wordt vervolgens afgesloten met het korte, maar zeer agressieve “How I Love To Kill You”.

Met ‘The Dark Epic’ levert de band een degelijk album af. Het is dan wel geen ‘21st Century Killing Machine’ waardoor de fans van het debuutalbum al snel af zullen haken. Echter met deze release hoeven fans van bands als The Haunted, Dark Tranquility, At The Gates of Soilwork zich zeker niet te vervelen. Ook de productie is uitstekend want het geluid is zeer helder en fris.

Tracklist:
01. Stitch
02. The Zombie Syndrome (Of Acid & Man)
03. Inside The Head Of God
04. Sandman Apocalypse
05. The Pleasures Of Slavery
06. Skeletons Of Rose Hall
07. Devil's Harlot
08. Dark Epic
09. How I Love To Kill You

Johan Lindstrand - Vocals
Pekka Kiviaho - Guitar
Mikael Lagerblad - Guitar
Marek Dobrowolski - Drums
Robert Axelsson - Bass