Nordic Nomadic Worldwide Skyline


Tee Pee Records

Website :

Nordic Nomadic 

Onlangs is het tweede album, getiteld ‘Worldwide Skyline’ van Nordic Nomadic verschenen via Tee Pee Records. Nordic Nomadic is het solo project van Chad Ross, zanger en gitarist van de Canadese stoner formatie Quest For Fire. ‘Nordic Nomadic’ kan met recht een soloalbum genoemd worden, want het album werd geheel door Chad geschreven en opgenomen, op enkele vibrafoon toevoegingen van Paul Aucoin na.

Wat we op dit album voorgeschoteld krijgen zijn licht psychedelische, melancholische klanken voorzien van enkele folk invloeden. Verder zijn de songs vooral akoestisch waarbij sporadisch enkele synthesizer klanken zijn toegevoegd. Op zich is hier niets mis mee, wat mij betreft zit er echter net te weinig spanning in de songs om mij veertig minuten lang te blijven boeien.

Met ‘Worldwide Skyline’ heeft Chad Ross een sfeervolle luisterplaat afgeleverd waarbij hij gebruik heeft gemaakt van een minimale bezetting en instrumenten. Verder valt er eigenlijk niets aan toe te voegen en zal ik hier maar ook bij laten.

Tracklist:
01. Worldwide Skyline
02. The Future´s Fear
03. Grownin' Horns
04. Bite To Chew
05. Summer Friends
06. The Soft Way
07. Take Your Heart To The End
08. Listen To The Leaves
09. The Things You've Lost

Line-Up:
Chad Ross