Legion Of The Damned Descent Into Chaos


Massacre Records

Website :

Legion Of The Damned

‘Descent Into Chaos’ is alweer de vijfde langspeler van het uit Limburg afkomstige Legion Of The Damned. Na het uitbrengen van ‘Feel The Blade’ en ‘Cult Of The Dead’ in 2008 heeft de band op het podium bewezen goed met de grote bands mee te kunnen. Dit bewijzen ze wederom met ‘Descent Into Chaos’.

Na het intro begint de plaat meteen met het vlijmscherpe “Night Of The Sabbath”. De dwingende riff en de stuwende dubbele bass in de coupletten en de mid-tempo refreinen wisselen elkaar vlot af om gevolgd te worden door een slepend traag middenstuk, waarover, geheel in stijl, een solo uit de “Slayer-school” wordt gedrapeerd. “Shrapnel Rain” is een van de tragere nummers op de plaat, maar komt niet echt gang (zeker niet in vergelijking met het voorgaande “Night Of The Sabbath”). Te vaak wordt dezelfde riff herhaald en deze stroomt niet over van originaliteit. Na “Shrapnel Rain” begint “Killzone” wel weer erg lekker en al gauw zit het tempo er al weer goed in. In dit soort nummers is Legion Of The Damned op z’n sterkst, hier komt namelijk de venijnigheid van de riffs erg goed naar voren. Samen met de agressieve zang en de strakke drums maakt het een mooi geheel.
Voor “War Is In My Blood”, “Holy Blood, Holy War” en “Desolation Empire” geldt hetzelfde als voor “Killzone” en “Night Of The Sabbath”, sterke, messcherpe nummers waarin Legion Of The Damned zich van z’n sterkste kant laat zien. Na “Desolation Empire” is het tijd voor wederom een rustpunt. “Lord Of The Flies” begint met een mooi clean gitaarstuk met een naar randje. Vrij abrupt komt daar echter een einde aan en zetten de heren uit het zuiden weer een heerlijke nekbreek riff in, waarna het hek van de dam is en de riffs je weer om de oren vliegen. Hierna volgt mijn favoriete track van de plaat, “The Hand Of Darkness”. Sterk dubbel bass werk dat heel erg netjes de gitaarriff accentueert en versterkt, dit afgewisseld met wat smaakvolle nare tonen tussendoor. De afwisseling tussen mid-tempo en snel in het middenstuk is ook erg lekker en houdt het nummer interessant. Het laatste officiële nummer van de plaat, “Repossessed”, is wederom een snelle. Qua structuur lijkt het erg op de voorgaande snelle nummers.

Als allerlaatste staat er nog het bonus nummer “Legion Of The Damned” op de plaat. Een lekker nummer met veel afwisseling van mid-tempo en snelle riffs en een erg pakkend refreintje. Een mooie samenvatting van waar Legion Of The Damned voor staat. Samenvattend over ‘Descent Into Chaos’; een sterke plaat, die echter wel veel lijkt op z’n voorgangers uit 2008, met een fijne productie waarvan de nummers het op het podium zeker goed gaan doen! (Bram Heijs)

Track-list
01. Descent Into Chaos (Intro)
02. Night Of The Sabbath
03. Shrapnel Rain
04. Killzone
05. War Is In My Blood
06. Holy Blood, Holy War
07. Desolation Empire
08. Lord Of The Flies
09. The Hand Of Darkness
10. Repossessed
11. Legion Of The Damned (bonus track)

Line up:
Maurice Swinkels – Vocals
Richard Ebisch – Guitar
Harold Gielen – Bass
Erik Fleuren – Drums