Hatesphere The Great Bludgeoning


Napalm Records

Website :

Hatesphere

Het Deense Hatesphere draait alweer sinds 1998 mee, en onlangs heeft de band hun zevende album ‘The Great Bludgeoning’ afgeleverd. Hatesphere staat voor agressieve, opzwepende death/ thrash voorzien van de nodige melodie. Het nieuwe album werd opnieuw opgenomen onder leiding van producer Tue Madsen, die al onder meer verantwoordelijk was voor het geluid op ‘To The Nines’ (2009), ‘Serpent Smiles and Killer Eyes’ (2007) en ‘The Sickness Within’ (2005). Op deze nieuwe release is voor het eerst zanger Esben Hansen te horen, die de in 2010 opgestapte Jonathan Albrechtsen vervangt en verder zijn drummer Dennis Buhl en bassist Mixen Lindberg respectievelijk vervangen door Mike Park (Mercenary) en Jimmy Nedergaard.

Met deze vernieuwende line-up heeft de band vervolgens een negental tracks opgenomen waarbij de agressiviteit vanaf spat. Dit wordt meteen al duidelijk bij het beluisteren van de krachtige opener “The Killer”, voorzien van felle riffs en krachtige drumwerk. Verder doet zanger Esben Hansen zijn voorvanger Jonathan Albrechtsen verbleken, en ligt de stijl van Esben meer in het straatje van voormalig zanger Jacob Bredahl, die in 2007 de band verliet. Luister bijvoorbeeld ook eens naar het opzwepende “Smell Of Death”, of het beukende “Resurrect With A Vengeance”. Ook het titelnummer “The Great Bludgeoning” is er een om van te genieten, de pakkende thrash riffs worden gecombineerd met scheurend gitaarwerk, krachtige drumpartijen en prima zangpartijen waarbij er zelfs enkele grunts voorbijkomen. Het album wordt vervolgens afgeschoten met afsluitende “Devil In Your Own Hell” en wat mij betreft is Hatesphere weer op het goede spoor na het enigszins teleurstellende ‘To The Nines’.

Al met al weet Hatesphere met ‘The Great Bludgeoning’ opnieuw te overtuigen. De mix van moderne thrash met een vleugje death kan mij dan ook prima bekoren ondanks dat alle riffs en melodielijnen niet even origineel zijn. In ieder geval ziet de toekomst van Hatesphere met de komst van zanger Esben Hansen er weer rooskleurig uit, want Esben weet op een prima manier zijn voorganger Jonathan Albrechtsen doen vergeten. Fans van het oudere werk van de band moeten deze release dan ook zeker eens gaan beluisteren, want de ‘The Great Bludgeoning’ is een album dat je bij je strot pakt zoals ‘The Sickness Within’ en ‘Ballet Of The Brute’ indertijd ook deden.

Tracklist:
01. The Killer
02. Venom
03. Smell Of Death
04. Decayer
05. The Wail Of My Threnode
06. Resurrect With A Vengeance
07. The Great Bludgeoning
08. Need To Kill
09. Devil In Your Own Hell

Line-up:
Esben Hansen - Vocals
Peter Lyse Hansen – Rhythm, Lead Guitar
Jakob Nyholm – Rhythm Guitar
Mike Park - Drums
Jimmy Nedergaard - Bass