Elks Destined For The Sun


Tee Pee Records

Website :

Elks

Op 1 november is het debuutalbum ‘Destined For The Sun’ van de uit Brooklyn afkomstige sludge band Elks verschenen via Tee Pee Records. De band heeft zich een space concept aangemeten, waarmee de band zichzelf het etiket ‘Astral Metal’ heeft opgeplakt.

Wat we voorgeschoteld krijgen is een mix van sludge en shoegaze gecombineerd met de nodige psychedelische punk rock invloeden. Volgens de bijgeleverde infosheet is ‘Destined For The Sun’ echter een conceptalbum, gebaseerd op een sci-fi thema. De nummers vertellen het verhaal van de bewoners van een rustige planeet, welke overgenomen wordt door een ruimte grootmacht. Hierop worden de bewoners met een ruimteschip richting de zon gestuurd. Uiteindelijk worden ze gered, en kan het volk een nieuwe start maken. Wat betreft de songs, muzikaal zit het allemaal prima in elkaar en zijn de riffs behoorlijk vet. De songs zijn dan ook voorzien van een behoorlijk gitaarmuur. Echter wat betreft de zangpartijen ben ik wat minder te spreken, deze zijn vrijwel onverstaanbaar en dat doet toch wel iets aan afbreuk wat betreft het concept van het album!

Met ‘Destined For The Sun‘ heft de band een prima debuut afgeleverd, fans van onder meer acts zoals Mastodon, Kylesa, Black Tusk en Baroness moeten deze band zeker eens een kans geven. Wat overigens wel een beetje tegen valt is dat het volledige album slechts zo’n 22 minuten duurt, iets dat voor dit genre behoorlijk kort is.

Tracklist:
01. White Fang Learns To Hate
02. Fall Of The Starchitect
03. Two Moons Of Mars
04. Destined For The Sun
05. Eaters Of The Dead
06. Weedwolf

Line-Up:
Devin McManus – Vocals, Guitar
Josh Scannell – Vocals, Guitar
Don Stewart – Vocals, Bass
Sean Adams – Drums