Ebony Lake In Swathes Of Brooding Light


Twilight Vertrieb

Website :

Ebony Lake

Eind oktober is uit het niets, het tweede album van het Engelse avant-garde black metal gezelschap Ebony Lake, getiteld ‘In Swathes Of Brooding Light’ verschenen. Het debuut ‘On The Eve Of The Grimly Inventive’ verscheen in 1998 waarna de band meer dan tien jaar stil kwam te liggen. Het nieuwe album werd in de periode tussen 2009 en 2011 opgenomen.

Wat we op het album voorgeschoteld krijgen is een chaotische, mix van experimentele gitaarpartijen, furieuze black metal riffs en neurotische zangpartijen. Verder zijn de songs voorzien van de nodige jazz invloeden en keyboards. Het valt dan ook niet mee om de band in een hokje te plaatsen. Het album in een keer beluisteren is tevens een lange, vermoeiende zit, vooral omdat het album ook nog eens is aangevuld met een viertal songs van de uit 1997 stammende demo ‘As Ghosts We Dance In Thrashing Seas’. Wat betreft de songs van deze demo, deze zijn wat toegankelijker dan het latere werk. De riffs gaan hierbij wat meer de deathmetal kant op, waarbij ik nog wel eens aan het oudere werk van Morbid Angel moet denken.

Wat mij betreft zijn de nieuwe songs iets teveel van het goede, experimenteel is prima, maar dit gaat net wat te ver om van echte songs te spreken. Natuurlijk zullen er best liefhebbers zijn van dit soort muziek, maar hiermee zal de band altijd in de underground scene blijven hangen.

Tracklist:
01. And From The Seas The Sickening Things
02. I Painted The Suicide Of Neptune
03. The Curious Cave Of Deformities
04. In Swathes Of Brooding Light Skeletal Birds Scratch At Broken Windows
05. Human Mannequin Puppeteer
06. Licking At The Nesting's Of Young Fledglings

‘As Ghosts We Dance In Thrashing Seas’ Demo

07. Amethyst Lung Concerto
08. Within Deepest Red (The Opening Of..)
09. The Theory Of Sexual Carvings
10. A Voice In The Piano

Line-up:
Ophelius - Death String Overture
Mass - Cacophony of Morbidity