Winters Verge Tales Of Tragedy


Massacre Records

Website : Winters Verge

Met ‘Tales Of Tragedy’ brengt het uit Nicosia, Cyprus afkomstige Winters Verge alweer hun derde album uit dat vanaf 29 januari in de winkels ligt. Het album is de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Eternal Damnation’ en is tevens het debuut voor Massacre Records.

Dit nieuwe schijfje bevat elf powermetal songs, voorzien van symfonische passages, pakkende gitaarriffs en mooie solo’s van gitarist Harrys Pari. Ook de dubbele bass kan de boel af en toe flink verstevigen en uiteraard bevat het geheel veel keyboardklanken. Verder bevat het album zoals bij zoveel powermetal bands een soort van thema en wordt dit theatraal uit de doeken gedaan door zanger George Charalambous. Echter in tegenstelling tot de meeste powermetal bands zijn de vocalen niet al te hoog en schreeuwerig maar prettig om aan te horen. Natuurlijk mag ook een ballad niet ontbreken en die krijgen we dan ook in de vorm van “For Those Who Are Gone” waarbij de hoofdrol is weggelegd voor zanger George Charalambous. Verdere uitschieters zijn op het album zijn ondermeer het donkere en snelle “Dark Entries” en het uitstekende “Relfections Of The Past”.

Op zich heeft Winters Verge met ‘Tales Of Tragedy’ een zeer degelijk album weten te maken al is het lastig om de band in een bepaald hokje te plaatsen dat betekent dat ze toch een eigen geluid hebben weten te ontwikkelen maar als het dan toch moet zou ik dit album aan willen raden voor fans technische en theatrale power metal. (Talitha Martijn)

Tracklisting:
01. World Of Lies
02. Old Man’s Wish
03. I Swear Revenge
04. For Those Who Are Gone
05. The Captain’s Log
06. Envy
07. Dark Entries
08. Madness Once Called Love
09. Tomorrow’s Dawn
10. Reflections Of The Past
11. Curse Of Time

Line-up:
George Charalambous - Vocals
Harrys Pari - Guitar
Stefanos Psillides - Keyboards
Miguel Trapezaris - Bass
Chris Ioannides - Drums