The Burning Hail The Horde


Massacre Records

Website :

The Burning

Het voor mij totaal onbekende The Burning, uit Denemarken, heeft dit jaar alweer hun derde langspeler op de markt gebracht. Het kwartet is tijdens het produceren geholpen door niemand minder dan Jacob Bredahl (Hatesphere, The Kandidate)! Ook Tue Madsen (Suicide Silence, Heaven Shall Burn, The Haunted) heeft zijn stempel op deze plaat kunnen drukken door het produceren / opnemen van de drums, dus ‘Hail The Horde’ moet gaan klinken als een klok.

Die verwachting wordt ook absoluut waargemaakt, vanaf de eerste seconde dat de jongens beginnen te spelen grooved ‘Hail The Horde’ aan alle kanten. Dit, gecombineerd met een (gitaar)geluid dat erg geïnspireerd is op dat van de grote Zweedse death metal helden, is voor mij het ideale recept voor een goede plaat! Ook de zang op deze plaats is erg sterk, Johnny Haven heeft een vergelijkbaar stemgeluid aan Peter Dolving (The Haunted) en weet zijn teksten ook met een soortgelijke intensiteit over te brengen. De melodie in de zang, gecombineerd met catchy riffs in de refreinen en “van-dik-hout-zaagt-men-planken-riffwerk” in de coupletten maakt dat deze plaat vol staat met sterke songs.

Persoonlijk favorieten op ‘Hail The Horde’ zijn de nummers, “The Nihilist Life”, “Turn Or Burn” en afsluiter “Disownment”. Maar vergeet ook zeker de rest van de plaat niet te luisteren, want dat is absoluut de moeite waard. (Bram Heijs)


Track-list
01. Godless
02. Bait The Hook
03. Flames Be Your Friend
04. The Nihilist Life
05. Swing The Pendulum
06. Wolfmoon
07. Hail The Horde
08. Inverted Cross Syndrome
09. Metamorphosis
10. Baptized In Bongwater
11. Turn Or Burn
12. Disownment

Line up:
Johnny Haven – Vocals
Alex The Kid – Guitar
Thue Moeller –Bass
Toby Hoest – Drums