Sunnpimp Ampvitamin


Suburban

Website :

Sunnpimp 

Onlangs is het debuutalbum van de Nederlandse band Sunnpimp verschenen. Het album heeft de titel ‘Ampvitamin’ meegekregen en is voorzien van een negental, korte maar krachtige rock ‘n’ roll songs.

Het album opent met “Katherine Hurley”, een up-tempo powerrock song voorzien van catchy refreintjes. Het volgende “I Feel Like A Million” gaat van start met stevig bas en gitaarwerk en tijdens het luchtige, opzwepende “Grace” zijn het vooral de synthesizer partijen die opvallen. Ook “Goodbye” en het korte “This Psyche Of Mine” zijn voorzien van energieke riffs, en goed in het gehoor liggende zangpartijen. Ook is de band niet vies van het toevoegen van een koortje, of vrolijke keyboard lijntjes. Het album bevat verder heerlijk gierend gitaarwerk, luister maar eens naar het Jimi Hendrix gerelateerde “Rubber Roulette” of het afsluitende “Bright New Living”.

Het album is echter net wat aan de korte kant, want na net iets minder dan een half uur zit het er alweer op. De negen nummers op het album zijn in sneltreinvaart aan ons voorbij getrokken maar dat neemt echter niet weg dat ‘Ampvitamin’ een dampend rockalbum van Nederlandse bodem is. Verder tourt de band samen met Shaking Godspeed, de Charlie Jones' Big Band en de Paceshifters in het kader van ‘The Sound Of The Rock N Roll Underground’ tour door Nederland, dus gaat dat zien want live staan deze vier bands garant voor een waar rock n roll spektakel.

Tracklist
01. Katherine Hurley
02. I Feel Like A Million
03. Grace
04. Dream On
05. Goodbye
06. This Psyche Of Mine
07. Rubber Roulette
08. The Right Stuff
09. Bright New Living