Necronomicon The Return Of The Witch


Napalm Records

Website :

Necronomicon

Het Canadese Necronomicon draait alweer wat jaartjes mee, de band werd immers in 1991 opgericht. Het nieuwe, inmiddels derde volwaardige album van de Canadezen heeft de titel ‘The Return Of The Witch’ meegekregen en is op 4 juni via Napalm Records uitgekomen. Het album stamt echter al uit 2009 maar is nu pas in Europa verkrijgbaar. ‘The Return Of The Witch’ is de opvolger van het in 2004 verschenen ‘The Sacred Medicines’ en de band wordt inmiddels tot cult act gerekend door zowel pers als ook een kleine groep fanatieke aanhangers van de band.

De band wordt vaak omschreven als occulte mythische death / black metal. Als ik Necronomicon in een hokje zou moeten plaatsen zou ik ze onder Dimmu Borgir, Nile en Morbid Angel proberen te hangen maar ook Behemoth komt in me op. Als je de schijf een keer gehoord hebt dan valt het op dat dit trio een behoorlijke dosis geweld kan produceren. Alles klinkt strak en vet, voorzien van snelle gitaarpartijen en een beste grunt. Opener “Into The Fire City” buldert dan ook als een sneltrein door de stereo. De vette blastbeats schudden je wakker waarmee de band de trend heeft gezet voor de rest van het album. Ook is er een mooie rol voor de keyboards weggelegd waardoor de songs van de nodige afwisseling worden voorzien. De scherpe randjes en lekkere duistere stukken maken de songs goed af. In ieder nummer klinkt de grunt van Rob Tremblay gewoon vet en hij is dan ook een goede zanger/grunter. Bij de song “The Awakening” horen we een heel koor zingen en een vette gitaarsolo. Dit is een van de betere nummers op deze schijf. De heren beheren hun instrumenten prima. Gewoon een lekker snel en bruut nummer volgt in de vorm van “The Time Is Now”. Bij “Necropolis” is het de enge stem die dit mid-tempo nummer weer net dat beetje extra geeft. Tijdens “The Return Of The Witch” word er een stem vervormer gebruikt, wat deze song een extra duister tintje geeft. “Lillith” is dan een instrumentaal stuk met de hoofdrol voor de keyboard. Even tot rusten komen dan maar. Dan volgt nog een knaller in de vorm van “Seven”, waarmee de schijf eindigt.

Kortom, een leuke cult schijf waarmee de Canadezen laten weten dat ze nog op de goede weg zijn. Fans van Behemoth, Dimmu Borgir en Morbid Angel zouden dit album dan ook zeker eens moeten beluisteren. (Talitha Martijn)

Tracklist:
01. Into The Fire City
02. The Awakening
03. The Time Is Now
04. Necropolis
05. The Order Of The Moon
06. The Return Of The Witch
07. Lillith
08. Alpha And Omega
09. Seven

Line-up:
Rob Tremblay - Vocals, Guitars
Diego - Bass
Rick - Drums