Mouga The God And Devil's Schnapps


Mystic Production / Indie Distribution

Website : Mouga

Het Poolse Mouga is een alternatieve, melodieuze metalcore band die opgericht is in 2005. De band tekende in 2009 bij Mystic Production en in november 2009 verscheen in thuisland Polen het debuut ‘The God And Devil's Schnapps’. Op 19 april is vervolgens de rest van Europa aan de beurt om met de band kennis te mogen maken.

Wat betreft het geluid van de band, deze ligt in het straatje van de alternatieve, metalcore gemixt met de emocore melodieën en progressieve rock. De zangpartijen bevatten melodieuze vocalen met hier en daar wat stevige grunts, uptempo riffs en straffe drumritmes, luister maar eens naar opener “Placebo Silence” of het krachtige “Who Killed The Phoenix” dat voorzien is van een aantal sterke, uptempo riffs. “I Can Hold” is vervolgens een beetje een slappe semi ballad. “Mescaline” is en korte felle, song voorzien van enerverend gitaarspel waarop het album verder gaat met “Ten Miles Away”, een stevige uptempo song voorzien van hakkend gitaarwerk, sterk drumwerk en melodieuze vocalen. Het album wordt afgesloten met het stevige “Shackles & Feathers” waarna het album er na zo’n vijfendertig minuten alweer opzit.

Al met al is ‘The God And Devil's Schnapps’ zeker geen slecht album en zijn de tien nummers op het album voorzien van een degelijke groove, zonder dat het album echte uitschieter bevat. Fans van bands zoals Story of the Year, Atreyu en The Mars Volta moeten deze band dan ook zeker eens gaan beluisteren.

Tracklist:
01. Placebo Silence
02. Spider.Clock.Motel.
03. Don't Look Down
04. Who Killed The Phoenix
05. I Can Hold
06. Mescaline
07. Ten Miles Away
08. Veins
09. The Animal
10. Shackles & Feathers

Line-up:
Konyu - Vocals, Guitars
Dywan - Bass
Stepol - Drums
Bazant – Guitars