Mongo Ninja Nocturnal Neanderthals


Indie Recordings

Website :

Mongo Ninja 

Deze maand zijn er weer een aantal releases van Indie Recordings. Eentje daarvan is de nieuwe plaat van Mongo Ninja. Een bandnaam die wat mij betreft niet veel goeds voorspelt. De titel van dit derde werkje van deze Noorse heren “Nocturnal Neanderthals” doet dat vermoeden niet veel verbeteren. En mijn voorgevoel wordt volledig bevestigd.

Niks anders dan simpele punk rock gemixt met heavy metal a la Turbonegro, Scum en bijvoorbeeld the Cumshots. Al deze namen blijken dan ook niet vreemd aangezien de heren uit Oslo komen, Bård (Faust) Eithun drumt in deze band en we zanger Kristopher kennen uit, hoe verbazingwekkend: The Cumshots. De liefhebber weet nu uiteraard al genoeg, maar deze alcoholistische lolbroeken, die ondertussen ook nog een pintje of 20 wegkoppen elke avond hebben een best behoorlijke plaat gemaakt. Het klinkt allemaal of je bij ze in de oefenruimte staat, wat in dit genre zeker een plus is. Verder staan er eigenlijk geen hoogtepunten op de cd. Dat is in dit geval ook een plus, want dat betekent dat deze plaat, zwaaiend met een fles Jack D in je hand, de perfecte soundtrack is voor een avondje ouderwets naar de klote gaan. Toen het nog stoer was om veel te zuipen op een avond, en dat de avond daarna te herhalen. Ik hoop dat je met deze omschrijvingen wat kan.

Dit is geen topper in het genre en geen musthave, maar zeker een geinige plaat. Vooral als je in ogenschouw is dat dit hun 4e! Full length is in slechts 2 jaar tijd. Mocht je nog niks in deze hoek bezitten dan is het zeker een aanschaf waard. Heb je al het hele oeuvre van Turbonegro dan zou ik hem eerst een keertje goed luisteren (Koos van Marle).

70/100

Tracklist:
01. Nocturnal Neanderthal
02. Ota Benga
03. Fuckher!
04. Victim # 13
05. A Slow Death
06. Horrified and Horny
07. Cold Night For a Hothead
08. Bumfight at Gunerius
09. The Bible and The Beatles
10. Piss Piñata
11. Japanese Flag
12. Relationshit 3
13. Motörheadache
14. And You will know us by the Stench of Cock
15. Nå er det nok!

 

Line-up:
Kristopher - Lead Vocals
Bård - Drums
Mads - Bass, Backing Vocals
Dor - Lead Guitar, Backing Vocals
Peter - Lead Guitar, Backing Vocals