Ion Dissonance Cursed


Basick Records

Website :

Ion Dissonance

Ion Dissonance is een Canadese mathcore/deathcore band afkomstig uit Montreal, Canada. De band werd in 2002 opgericht en de band bracht inmiddels drie volwaardige albums uit. Op 23 augustus zal via Basick Records de vierde langspeler van de band uitkomen, getiteld ‘Cursed’ en is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Minus The Herd'. Na de release van ‘Minus The Herd' was de inspiratie op en besloot de band het even rustig aan te doen en zich op andere zaken dan muziek maken te richten. In deze drie jaar heeft de band een behoorlijke dosis inspiratie opgedaan en slaat dan ook keihard terug met ‘Cursed’.

Na een kort instrumentaal intro gaat de band gaat furieus van start met “You People Are Messed Up”, snelle gitaarpartijen, agressieve zang en krachtige drums wisselen elkaar in hoog tempo af. Tijdens het volgende “The More Things Change the More They Stay the Same” gaat de band er opnieuw hard tegenaan. Ook de volgende nummers zitten vol met woede en agressie, de drie jaar van rust heeft de band dus zeer zeker goed gedaan want er is in deze periode een behoorlijke dosis agressiviteit opgebouwd. Luister maar een naar een nummer als “After Everything That's Happened, What Did You Expect” of het snelle “Disaster In Sight”. Wat betreft de rest van de songs op het album, deze liggen vooral in het mathcore straatje, verder zijn de songs vaak snel, hectisch en gecompliceerd voorzien van vele riffs en tempowisselingen waardoor ze niet al te makkelijk zijn te verteren. Het album voelt dan ook als een ritje in een achtbaan van een kleine vijftig minuten!

Fans van bands als The Dillinger Escape Plan, Meshuggah en The Acacia Strain zullen met deze release nog wel uit de voeten kunnen, maar de wat meer gemiddelde death/metalcore fan zal hier een zware kluif aan hebben. Het album werd overigens geproduceerd door gitarist Antoine Lussier die het album van een prima geluid heeft voorzien.

Tracklist:
01. Cursed
02. You People Are Messed Up
03. The More Things Change the More They Stay the Same
04. This Is The Last Time I Repeat Myself
05. No Care Ever
06. After Everything That's Happened, What Did You Expect
07. We Like To Call This One...Fuck Off
08. Can Someone Please Explain This To Me?
09. Disaster In Sight
10. This Is Considered Mere Formality
11. This Feels Like The End...
12. They'll Never Know
13. You People Are Messed Up (Big Chocolate remix - European bonus CD track)

Line-up:
Kevin McCaughey − Vocals
Antoine Lussier − Guitar
Sebastien Chaput − Guitar
Yannick Desgroseillers - Bass Guitar
Jean-François 'JF' Richard − Drums