Death Angel Relentless Retribution


Nuclear Blast Records

Website :

Death Angel 

Na de reunie begin deze eeuw komt Death Angel na ‘The Art Of Dying’, ‘Killing Season’ nu met ‘Relentless Retribution’. De bay-area thrash metal van deze jongens, ondertussen heren geworden, was altijd al niet van de platgelopen paden en dat is nu ook niet het geval. Wie denkt dat hij hier een brok simpel te verteren thrash voor zich krijgt a-la de laatste Slayer komt bedrogen uit.

Het opent al met “Relentless Retribution” en “Claws In So Deep”. Niet echt twee lekker lopende songs waarmee je even de deur in komt thrashen. Echter stoort het nergens echt dat het om wat ingewikkeldere riffs en songstructuren gaat. Ze hebben nog steeds de kunst om het te verpakken in prima nummers, die op het goede moment overgaan in een meezingbaar stuk, of refrein. Aan het eind van “Claws In So Deep” komt zelfs het spaanse gitaatduo Rodrigo y Gabriela een stukje meespelen. Helemaal in de traditie van Death Angel zou ik zeggen. Daarna wordt er nog stevig doorgeramd, want de heren zijn ook nog steeds boos. Waarop, kan ik niet echt opmaken, maar ik merk wel dat het heilige vuur bij Mark Osegueda nog lang niet gedoofd is. Hij briest, schreeuwt en zingt zich door deze cd heen, alsog hij nog steeds 18 is. Na dat vijftal wat kortere nummers wordt er iets gas teruggenomen en komen we in wat rustigere wateren met “Death Of The Meek” en het erg aan Act III memorerende “Opponents At Sides”, waarin nog maar eens stevig uitgehaald wordt .
Ditmaal naar oorlog en het leger in het algemeen. Je hoort gewoon dat het gemeend is en dat is een goed teken. Met “Volcanic” verschijnt er ook nog iemand anders achter de mike, ik gok dat het Rob Cavestany is, die ook altijd live “Kill As One” doet. De andere twee laatste nummers zijn niet echt super, maar dat blijf je houden op een plaat. Het gemiddelde blijft echter onveranderd hoog.

Samenvattend kan ik zeggen dat we hier niet met een standaard bay-area plaatje te maken hebben. De kwaadheid en intensiteit spat er wat mij betreft van af, wat het tot een stevige luisterbeurt maakt. Productie is ook dik in orde, niet te modern, en niet te dun. Deze productie was in handen van Jason Seucof, die sommigen van u ook wel kennen van Capharnaum. Ik niet, maar hij produceerde onder andere Trivium, the Black Dahlia Murder en Chimaira. Ook nu levert hij weer prima werk. Rest mij niets dan deze plaat aan te bevelen bij iedereen die eens wat verder dan zijn neus lang is wil luisteren. En ga ze zien op tour! (Koos van Marle)

85/100

Tracklist:
01. Relentless Revolution
02. Claws In So Deep
03. Truce
04. Into The Arms Of Righteous Anger
05. River Of Rapture
06. Absence Of Light
07. This Hate
08. Death Of The Meek
09. Opponents At Sides
10. I Chose The Sky
11. Volcanic
12. Where They Lay

Line up:
Mark Osegueda - Vocals
Ted Aguilar - Guitar
Rob Cavestany - Guitar
Damien Sisson - Bass
Will Carroll - Drums