Dååth Dååth


Century Media records / EMI Music

Website :

Dååth

Toen ik hoorde dat ik de nieuwe zelfgetitelde plaat van Dååth mocht gaan bekritiseren, was ik laaiend enthousiast. De vorige platen van deze band uit Atlanta staan namelijk vol met goed luisterbare technische death metal. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld toen de nieuwe langspeler niet meteen lekker in het gehoor lag.

Waar de vorige platen helemaal vol stonden met technisch, doch overzichtelijk, gitaarwerk, is deze plaat helemaal dicht geplamuurd met dikke lagen bassdrum en een ietwat zompig gitaargeluid. Het heeft dus een aantal luisterbeurten nodig gehad voordat ik tot de essentie van deze plaat kwam, namelijk de nummers. In tegenstelling tot de vorige platen, staat Dååth vol met sterke songs. Op de voorgangers kwam geregeld nog wel eens een misser voorbij, maar dat is afgelopen. Op het ietwat lange intro na, staan er alleen maar sterke nummers op deze plaat. Favorieten op deze plaat zijn “Double Tap Suicide” en “N.A.T.G.O.D.”.

Geen simpele songstructuren, interessante sfeerwisselingen en creatieve wendingen binnen de nummers, dat is een aardige samenvatting van deze plaat. Duidelijk is dat deze heren weten hoe ze hun instrumenten moeten bespelen en krijgen dit talent dus gebundeld tot dertien ijzersterke nummers. Ondanks de productie die wat luisterbeurten nodig had is het vierde album van Dååth toch weer een succes! (Bram Heijs)


Tracklist:
01. Genocidal Maniac
02. Destruction/Restoration
03. Indestructible Overdose
04. Double Tap Suicide
05. The Decider
06. Exit Plan
07. Oxygen Burn
08. Accelerant
09. Arch (Enemy) Misanthrope
10. Manufactured Insomnia
11. A Cold Devotion
12. N.A.T.G.O.D.
13. Terminal Now

Line up:
Sean Z. – Vocals
Eyal Levi – Guitars
Emil Werstler – Guitars
Jeremy Creamer – Bass
Kevin Talley – Drums