Band Of Spice Feel Like Coming Home


We Deliver The Guts / Suburban

Website :

Band Of Spice 

Band Of Spice is de band van de voormalig Spiritual Beggars zanger Spice. Band Of Spice is echter geen nieuwe band maar een voortzetting van het soloproject Spice And The RJ Band waarbij na het uitbrengen van het album ‘Shave Your Fear’ in 2009 de band is aangevuld met gitarist en nieuwkomer Anders Linusson

Het album gaat van start met het ronkende “Dear Lord”, een uptempo rock song voorzien van de goed in het gehoor liggende vocalen van Spice. Verder bevat de song stevige gitaarriffs en krachtig drumwerk. “Turn Your Face“ komt vervolgens wat vreedzamer op mij over. Ook nummers als “Feel Like Coming Home”, “Last Day“ en “New Frontier” zijn toegankelijke, luchtige songs, die het nog goed zouden doen op de radio. “God Bless You” bevat dan weer prima gitaarwerk en ook de krachtige vocalen van Spice bevallen mij goed. Tijdens het zware, beukende “Emptiness” gaat de band er weer stevig tegenaan, en ook het hierop volgende “Beside Of Life” is een prima uptempo rock song. Het voorlaatste “Lose Control” is opnieuw een rechttoe rechtaan heavy rock song, waarna het album wordt afgesloten door het enigszins afwijkende en tevens instrumentale “In Tune”.

Al met weet Band Of Spice met deze release een prima rock album af te leveren, voorzien van de nodige blues invloeden en waarbij de band op de nodige momenten er ook nog stevig tegenaan gaat. De stoner invloeden zijn echter nagenoeg verdwenen, maar dat neemt niet weg dat ‘Feel Like Coming Home’ een prima album is.


Tracklist
01. Dear Lord
02. Turn Your Face
03. Feel Like Coming Home
04. God Bless You
05. Out Of Tune
06. Last Day
07. Emptiness
08. Beside Of Life
09. New Frontier
10. Lose Control
11. In Tune

Spice – Vocals
Bob Ruben – Drums
Johan – Bass
Anders Linusson – Guitar