Abscess Dawn Of Inhumanity


Peaceville Records / Suburban

Website : Abscess

Het inmiddels achtste Abscess album, getiteld ‘Dawn Of Inhumanity’ zal op 15 maart via Peaceville Records verschijnen. Kenners weten genoeg bij het horen van de naam Abscess, want de band werd immers opgericht door voormalig Autopsy leden Chris Reifert (drums) en Danny Coralles (gitaar). ‘Dawn of Inhumanity’ werd opgenomen in de Fantasy Studios met behulp van Adam Munoz. Verder staan er op deze nieuwe release vocalen gastbijdrages van het illustere Darkthrone-duo Nocturno Culto en Fenriz.

Het album opent met het felle “Goddess Of Filth And Plague”, een extreme old-school death metal song voorzien van de nodige punk en thrash invloeden, zoals we gewend zijn van de band. Wat verder opvalt is het geluid van de songs, het lijkt er dan ook op dat we mee terug genomen worden naar eind jaren tachtig. De band weet ons vervolgens tien nummers te teisteren met logge polkaritmes, brute uitspattingen van gitaristen Danny Coralles en Clint Bower en smerige en zieke vocalen. Luister maar eens naar het up-tempo, bijna punkachtige “Never Sane Again” of het beukende “Dawn Of Inhumanity”. Met “Dead Haze” worden we vervolgens getrakteerd op een langzame, slome track waarop het volgende “What Have We Done To Ourselves?” weer heerlijk fel is. “Dark Side Of A Broken Knife” is daarin tegen dan weer behoorlijk groovend. Het volgende “Divine Architect Of Disaster” begint dan redelijk doomy maar gaat al snel over naar een heerlijk tempo. Al met al weet Abscess een prima en afwisselend album af te leveren, dat de fans van het eerdere werk zeker zal kunnen bekoren.

Met ‘Dawn Of Inhumanity’ heeft de band opnieuw een smerig, ziek en extreme album afgeleverd. Natuurlijk zullen er ook vast wel mensen zijn die de rauwe, brakke, productie niet kunnen waarderen, echter met deze release laat Abscess eens te meer blijken waar het voor de band allemaal om draait. Het maken van ongecompliceerde old-school death metal zonder al de hedendaagse technieken. Het artwork werd overigens verzorgd door Dennis Dread (Darkthrone, Autopsy) die het album op zeer toepasselijk wijze heeft weten weer te geven.

01. Goddess Of Filth And Plague
02. Torn from Tomorrow
03. Never Sane Again
04. Dawn Of Inhumanity
05. The Rotting Land
06. Dead Haze
07. What Have We Done To Ourselves?
08. Dark Side Of A Broken Knife
09. Divine Architect Of Disaster
10. Black Winds Of Oblivion

Line-up
Chris Reifert - Drums, Vocals
Danny Coralles - Guitar
Clint Bower - Guitar, Vocals
Joe Allen - Bass