WhiteBuzz Book Of Whyte


MeteorCity Records

Website :

WhiteBuzz

Het Amerikaanse MeteorCity Records heeft ons de laatste maanden verrast met een aantal degelijke releases. Het label richt zich voornamelijk op stoner, doom metal genre en verder alles muziekstromingen die daar aanvast zitten. Zo is onlangs ook het debuutalbum van het Duitse WhiteBuzz uitgekomen. Het album heeft de titel ‘Book Of Whyte’ meegekregen en klokt zo rond de zeventig minuten. Verder opvallen detail is dat er slechts vijf songs op het album staan waarvan bij de eerste vier de gemiddelde lengte boven de 15 minuten ligt.

De songs op het album zijn dan ook behoorlijk langdradig, luister maar eens naar opener “Pentaprisma” of het ruim negentien minuten durende “The Return Of The Phoenix”. Voor mij duurt dit dan ook allemaal wat te lang en als de band de songs wat had ingekort was het allemaal wat beter verteerbaar geweest. De lange slepende tracks zijn verder voorzien van fuzzy baspartijen en bevatten hier en daar wat psychedelische invloeden zoals tijdens het beginstuk van “A Journey Through The Orchestral Labyrinth Of The Wide Plateau” waarbij ik zelfs enige Pink Floyd invloeden kan herkennen. Verder bevat het album nog een ‘hidden’ track, maar ook deze heeft weinig nieuws te bieden.

Met ‘Book Of Whyte’ heeft de band een redelijk album uitgebracht, echter heel vernieuwend en origineel is het niet. Het album is dan ook slechts geschikt voor liefhebbers van het Sludge genre die niet genoeg kunnen krijgen van bands als OM, EyeHateGod en Sleep.

Tracklist
01. Pentaprisma
02. The Return Of Phoenix
03. A Journey Through The Orchestral Labyrinth Of The Wide Plateau
04. Antipocalypse
05. Untitled

Line-up:
Cris - Vocals, Guitar
Andre - Vocals, Bass
Tim - Drums