Village of Dead Roads Desolation Will Destroy You


Meteorcity Records

Website :

Village of Dead Roads

Op 30 November is via Meteorcity Records het tweede volwaardige album van Village of Dead Roads uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het uitstekende, in 2006 verschenen ‘Dwelling in Doubt’ en ik had dan hoge verwachtingen van deze nieuwe release.

Als ik het album opzet blijkt al snel dat ‘Desolation Will Destroy You’ een redelijk goed album is. De muziek is te omschrijven als snelle slugde gemixt met wat core invloeden. De sound van de band valt het best te vergelijken met onder andere Eyehategod, Isis, het oudere werk van Mastodon en Cavity. De zware agressieve stem van zanger Doug Corey geeft het geheel een pittige boost. De band heeft een goede stevige ritmesectie en ook het drumwerk is beukend en strak te noemen, luister maar eens naar een nummer als “Giving the Snake it’s Venom”. Snel en strak en raggend van begin tot einde. Verdere uitschieters op dit glimmende schijfje komen we vervolgens tegen in de vorm van “Halo Becomes A Noose” en “Weight Of Loss” voorzien van stuwende drums waarbij de stevige agressieve gitaarpartijen zorgen voor een vet geluid.

Wat betreft de productie van dit schijfje, deze is zeer dik in orde. De mix is goed gelukt en de band mag tevreden zijn. Dat deze band zich flink blijft ontwikkelen mogen duidelijk zijn. Als je van Sludge houd, moet je dit album gewoon aanschaffen. (Talitha Martijn)

Tracklist:
01. Our Cold War
02. Chemical Restraint
03. Giving the Snake Its Venom
04. Servants Make the Best Assassins
05. Of Sickness and Separation
06. Halo Becomes a Noose
07. Weight of Loss
08. Leg to Stand on

Line-up:
Doug Corey - Lead guitar, Vocals
Chris Williams - Drums