The Love Me Nots Detroit


Bad Reputation Records / Suburban

Website :

The Love Me Nots

Het Amerikaanse The Love Me Nots is in de zomer van 2006 opgericht, het debuutalbum van deze garage, surf, rock ‘n’ roll band verscheen vervolgens in 2007 dat de titel ‘In Black & White’ meekreeg. Ondertussen heeft de band niet stilgezeten en zo verscheen eind juni het tweede album, te weten ‘Detroit’. Ook deze tweede release staat weer vol met garage rock, surf, sixties songs die in het straatje ligt van bands zoals The Animals, The Ventures, The Sonics, The Dead Kennedys, The Seeds en April March. ‘Detroit’ werd opgenomen onder leiding van Jim Diamond (White Stripes).

Wat meteen opvalt bij opener ” Walk Around Them” zijn de zangpartijen van zangeres Nicole Laurenne, die ook nog een de orgelpartijen op het album verzorgt. Wat mij verder raakt is het melancholische jaren zestig gevoel dat mede wordt veroorzaakt door de gitaarpartijen van gitarist Michael Johnny Walker, luister maar eens naar het uptempo “Bulletproof Heart” of het uitstekende “I'm The One”. De ritmesectie is ook prima in orde en tilt de band naar een bovengemiddeld niveau. Verdere uitschieters op het album zijn onder meer de nummers “You're Really Something”, “Black & Blue” en “Give Em What They Want”.

Met ‘Detroit’ heeft deze band mij dan ook flink verast. Vooral de zangpartijen van Nicole zijn aangenaam om naar te luisteren. Fans van surf / garage rock en eerder genoemde bands moeten dit album dan ook zeker eens gaan beluisteren en mocht de band eens in de buurt spelen dan zorg ik zeker dat ik aanwezig ben.

Tracklist:
01. Walk Around Them
02. You're Really Something
03. Bulletproof Heart
04. Secret Pocket
05. I'm The One
06. Love Letter
07. Work
08. Shuffle
09. Black & Blue
10. Treat Him Good
11. Birthday Present
12. Give Em What They Want
13. Shaken

Line Up
Bob Hoag - Drums, Percussion
Nicole Laurenne - Lead Vocals, Organ
Michael Johnny Walker - Guitar, Backing Vocals
Kyle Rose Stokes - Bass, Backing Vocals