www.dynamo666.nl
 

 The Chelsea Smiles The Chelsea Smiles


D2R Records / Suburban

Website :

The Chelsea Smiles

De band The Chelsea Smiles is opgericht door zanger / gitarist Todd Youth die eerder werkzaam was bij de Murphys Law, D-Generation en Danzig, Todd speelde in 2003 ook een aantal shows met Motörhead waar hij Phil Campbell mocht vervangen en ook speelde hij tevens mee met de legendarische hardcore / punkband The Circle Jerks ter gelegenheid van de premičre van de film ‘American Hardcore’.

Als ik het album op zet is het eerste wat mij opvalt, dat de heren flink weten te rocken! Hardrock met een vleugje punk en zelfs een beetje garage rock zijn de termen die in mij opkomen en dit album dan ook wel toebehoren. Hier en daar hoor je weleens een lekker metalriffje of een groovende bas gemixt met keiharde rock. Tja het klinkt lekker als vette rock. Het is niet uitermate vernieuwend maar je kan toch wel zeggen dat de plaat lekker klinkt, hier en daar zelfs pittige sleazy rock stukken en verder vooral heel catchy! De productie is prima in orde en de hele plaat is overtuigend. Het hoesje ziet er wel erg goedkoop uit. Maar dat zal ongetwijfeld wel een beetje bij de stijl horen. Kortom, The Chelsea Smiles liggen lekker in het gehoor en voorzien je van een twaalf-tal heerlijke rock nummers.

De band is het beste te plaatsen in het straatje van onder andere: Social Distortion, The Datsuns, Backyard Babies en New York Dolls. Met dit soort bands hebben ze ook regelmatig al de podia gedeeld. Ze hebben zelfs de UK-tour gedaan met mijn helden van Wednesday 13. (TM)

Tracklist:
01. Bulletproof Bones
02. Breathe
03. Falling Dow
04. Redemption Day
05. Guilty
06. Yesterday Today
07. Hide
08. Handful of Dust
09. Sins That Shape Your Lives
10. Save Me

Line-up:
Todd Youth - Vocals / Guitar
Skye Vaughn Jayne - Vocals / Guitar
RJ Ronquillo - Guitar
Johnny Martin - Bass / Vocals
Karl Rosqvist – Drums