Spoil Engine Antimatter


Roadrunner Records

Website : Spoil Engine

De opvolger van ´Skinnerbox V.07´ (2007) van het Belgische Spoil Engine liet even op zich wachten maar hij zit er nu toch echt aan te komen. De nieuwe plaat van Spoil Engine gaat ´Antimatter´ heten en is wederom opgenomen in de Sweet&Sour Studio van zanger Niek Tournois. De mastering van ´Antimatter´ heeft plaatsgevonden in New York, bij Sterling Sound (AC/DC, Metallica, Slipknot) om precies te zijn. Ue Nastasi (Killswitch Engage, DevilDriver, Darkest Hour) is hier verantwoordelijk voor. Verder heeft de band de overstap gemaakt naar het grote Roadrunner Records label die afgelopen onlangs het schijfje uitbrachten, wat kan een band nog meer willen…

De vier Belgen en Nederlandse zanger hebben inmiddels een uitekend elive reputatie op weten te bouwen. De band weet namelijk een flinke show neer kunnen zetten die zowat de boxen doet ontploffen. Met deze informatie en na het uitstekende debuut ´Skinnerbox V.07´ is het tijd voor een review van het tweede schijfje dat opnieuw vol staat met harde, melodieuze metal. Het valt me meteen op dat er hier en daar gelukkig flink gierende gitaren te horen zijn. Lekker eigentijds geluid met een vette groove en veel melodie. Persoonlijk vind ik hun werk zelfs af en toe een beetje op Machine Head lijken. Eigenlijk kan ik geen groter compliment bedenken, aangezien ik groot fan ben van Machine Head. Ook hoor ik een klein beetje Killswitch Engage in de songs terugkomen en ook een band als Slipknot mag niet ongenoemd blijven. De band misstaat dan ook niet tussen de andere mooie grote namen die het Roadrunner Records label rijk is. De songs op ´Antimatter´ zijn allemaal van goede kwaliteit, echter de enige kanttekening die ik wil plaatsen is dat alle nummer qua structuur wel een klein beetje op elkaar, maar dat neemt niet weg dat Spoil Enige een prima album heeft afgeleverd.

Dat de mannen in sneltreinvaart een glanzende carrière tegemoet gaan, is voor mij met dit plaatje al duidelijk. Alle nummers zijn technisch en melodieus en dan weer beukend en groovend, en de zanger heeft een zeer prettige stem. Ik kan eigenlijk niet veel negatiefs verzinnen. Uitschieters van deze schijf zijn voor mij onder andere “In The Line Of Fire” en “The New Disease” met fantastisch gitaarwerk en mooie zang. Gewoon kopen, en hoe vaker je luistert, hoe beter die word! (Talitha Martijn)

Tracklist:
01. Pressing On The Overload
02. In The Line Of Fire
03. Breathe
04. Antimatter
05. The New Disease
06. Seamless
07. Blindfolded
08. Fallout
09. Not Me
10. Wake Up Call

Line-up:
Niek Tournois - Vocals
Steven 'Gaze' Sanders - Guitar
Steven Demey - Drums
Nick Vandenberghe - Guitar
Kristof Taveirne - Bass