Resurrection Embalmed Existence (Re-release)


Massacre Records

Website : Resurrection

Afgelopen juni is het album ‘Embalmed Existence’ van het Amerikaanse death metalband Resurrection opnieuw uitgebracht door Massacre Records. De band werd in 1990 opgericht en werd in 1996 alweer opgeheven om vervolgens in 2005 weer bij elkaar te komen dat in 2008 resulteerde in het comeback album ‘Mistaken for Dead’.

Het debuutalbum ‘Embalmed Existence’ van de band is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker en verzamelaars object, voldoende reden dus voor het Duitse Massacre Records om het plaatje opnieuw in een geremasterde versie uit te brengen. Deze nieuwe release bevat tevens een hele rij bonusmateriaal om van te smullen, echter hierdoor is wel de Kiss cover “War Machine” die op het origineel te vinden was komen te vervallen. Het album staat vol met heerlijk old school deathmetal voorzien van brute grunts, verwoestende drumpartijen en felle gitaarriffs, luister maar eens naar een nummer als “Eyes Of Blind”. Wat verder opvalt zijn vooral de zangpartijen van Paul Degolyer waarbij ik nogal eens aan Obituary’s John Tardy moet denken. Verder bevatten alle songs op het album een gesproken intro van Mark the Storyteller waarvan ook een aantal ‘outtakes’ als bonus op het album staan.

Mocht je deze deathmetal klassieker dan ook nog niet in huis hebben dan zal je met de aanschaf van deze release geen buil vallen en is ‘Embalmed Existence’ dan ook een leuke aanvulling voor ieders verzameling.

Tracklist:
01. Disembodied
02. Rage Within
03. Embalmed Existance
04. Smell Of Blood
05. Torture Chamber
06. Eyes Of Blind
07. Test Of Fate
08. Pure Be Damned
09. Storyteller take #4
10. Disembodied (Demo)
11. Smell of Blood (Demo)
12. Contortion
13. Ritual Slaughter
14. Storyteller take #2
15. Rage Within (Demo)
16. I Die
17. Storyteller laugh-track

Line-up:
Paul Degolyer - Vocals
John Astl - Guitar
Jerry Mortellaro - Guitar
Scott Patrick - Bass
Gus Rios - Drums