K3 Garden Of Death


Eigen beheer

Website : K3

De vergelijking met de 3 meiden van het ons bekende kinderbandje K3 is gelijk al een slechte start voor deze band. Echter komt deze band uit Hongarije en daar kennen ze “onze” K3 natuurlijk niet.

Dit trio speelt AOR/hardrock van redelijk niveau voorzien van hier en daar een harde riff die meer de metal kant op gaat. Bij het eerste album werd er nog gebruik gemaakt van de gastbijdragen van Dream theater toetsenist Jordan Rudess maar die hebben ze op dit nieuwe schijfje weggelaten. Ik moet zeggen met succes want de nummers worden gevuld met vet gitaargeluid en loopt van subtiele gitaarriedeltjes tot aan oorverdovend heavy en snel gitaarspel wat de afwisseling van dit schijfje alleen maar ten goede komt. Het gitaarspel van gitarist János Kállai is dan ook van een hoog niveau maar doordat dit album geheel instrumentaal is ga ik op den duur toch een zanger missen. Daardoor zal het voor veel mensen snel saai kunnen worden, maar de gitaarstukken a la Steve Vai maken wel een hoop goed.

Het enige minpuntje dat ik verder heb is een klein gebrek aan creativiteit, de heren hebben namelijk geen songtitels kunnen verzonnen maar de acht songs gewoon genummerd hebben van I t/m VIII. Met ‘Garden Of Death’ heeft K3 mij op instrumentaal vlak weten te overtuigen. Ik kan dan ook zeggen dat als je fan bent van onder andere Steve Vai, Van Halen of als je jezelf tot gitaarvirtuoos rekent, dat je dit schijfje dan zo blind aan kan schaffen. (Talitha Martijn)

Tracklist:
I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.

Line-up:
János Kállai - Guitar
Peter Szuna - Bass
Gabor Nagygyörgy - Drums