www.dynamo666.nl
 

 Hermh Cold Blood Messiah


Regain Records / Suburban

 

Website : Hermh

Polen lijkt wel voornamelijk extreme metalbands aan te leveren. Zo ook het nieuwe album van Hermh. De heren draaien ook alweer 15 jaar mee, en zijn nu aangekomen bij hun vierde album. Opgenomen in de Herz studio waar ook Vader en Dies Irae bivakkeren moet het geluid in ieder geval prima in orde maken.

En dat is het ook, want het geluid klinkt klinisch en kil. Dit kan echter geen kwaad voor de muziek. Hermh brouwt een eigen mix van symphonische black metal, hoewel op sommige momenten de vergelijking met de groten uit dit genre (Dimmu Borgir met name) wel een beetje op de loer liggen. Niettemin laat opener 'Hairesis' meteen horen dat de 5 heren hun muziek prima onder controle hebben. De muziek kent veel afwisseling, en ook het stemgeluid van zanger Bart is veelzijdig te noemen. Er ligt zoals verwacht bij dit genre een flink tapijt keyboardgeluiden overheen maar deze zijn niet alom aanwezig. De drums eist die hoofdrol op, en dat had toch beter gekund. Maar voor de rest steekt dit album goed in elkaar. Er zijn intro's met gregoriaans gezang, intermezzo's en harddoorhakkende drumpartijen. Beluister 'Eyes of the Blind Lamb' maar, waar alle ingrediënten aanwezig zijn. Of de furieuze afsluiter “In My Flesh I See God”.

Fans van Dimmu Borgir en Cradle of Filth kunnen in hun handjes wrijven, want Hermh is hard op weg een (misschien net iets extremere) opvolger te worden van deze grootmachten. Met dit nieuwe album is in ieder geval de eerste stap genomen en goed ook. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Hairesis
02. Instrumentum Diaboli
03. Eyes of the Blind Lamb
04. Lord Shall Be Revealed
05. I Bring You Fear
06. Sin Is The Law
07. Gnosis
08. Who Can Be Against Us
09. In My Flesh I See God

Line-up:
Bart – Vocals
Hall – Bass
Socaris – Guitar
Maar – Guitar
Konrad – Drums
Voit – Session Keyboards