Dollhouse Rock'n'roll Revival


Rock'n'roll Revival

Website : Dollhouse

Het Zweedse band Dollhouse komt binnenkort met de opvolger van het in 2006 uitgebrachte ‘The Royal Rendezvous’, het nieuwe album heeft de titel ‘Rock'n'roll Revival’ meegekregen en dit dekt de lading dan ook volledig. Net als op de voorganger staat het album vol met jaren zeventig rock die in het straatje ligt van Jimmy Hendrix en Led Zeppelin.

Ik kan dan ook kort zijn met deze bespreking, het album bevat typische Hendrix invloeden, de muziek en alle rifjes en deuntjes hebben dan ook wel heel erg veel van de beroemde gitaarvirtuoos weg. Verder wordt ook op dit nieuwe album de Wah-Wah pendalen in overvloed gebruikt, dit is wat de muziek van de heer Hendrix dan ook zo herkenbaar maakte. Kan je je hierin vinden dan ben je in ieder geval met Dollhouse aan het juiste adres. In een tijdbestek van een half uur neemt de band je dan ook gedurende negen nummers lang mee op een Rock'n'roll Revival, klasse.

Wat betreft de productie van het album, deze kent tevens een typisch jaren zeventig geluid maar dan wel in een modern jasje gestoken. De band zal deze zomer in ieder geval op het Zwarte Cross festival te zien zijn en dit is dan toch een band die ik daar zeker ga bekijken. (Talitha Martijn)

01. Free Your Soul To The Music
02. Hold On Together
03. Oh My Love
04. Sittin' In This Room
05. Gotta Move On
06. Let It Shine
07. Last Night
08. Still Got Soul
09. I'm Not Crossin' Over

Dollhouse is:
Chris Winter - Guitar & Vocals
Marcus Sjöberg - Drums
Yoda Chrome - Bass