Bullets and Octane Laughing In The Face Of Failure


Bullets and Ocatene LLC / ARES Records (The Global Music Group Limited)

Website :

Bullets and Octane

Het uit Californie afkomstige Bullets And Octane komt in europa met een dubbel cd met maar liefst 26 nummers. De punkrockers hebben al een album of vier gemaakt. Echter zijn deze albums nooit in Europa uitgebracht. De nummers op deze glimmende schijf bestaan niet uit nieuw werk maar is een samensmelting van bestaande nummers van het derde en vierde album, te weten ‘Song for the Underdog’ uit 2007 en ‘Bullets And Octane’ uit 2009. Deze release wordt verder nog aangevuld met de twee nog niet eerder uitgebrachte nummers “Murder Maria” en “Chemicals” en een nieuw opgenomen versie van het nummer een nieuwe versie van het nummer “Pirates”

Het punk geluid doet me gelijk denken aan één van mijn favoriete punkbands, namelijk Bad Relligion. De band weet een goede mix te maken tussen het wat oudere punkwerk en de nieuwere punk van nu zoals Sum 41 en Bowling for Soup. De band klinkt lekker strak. De vrolijke en niet al te serieuze teksten passen prima bij de punkmuziek die de heren maken! De zanger heeft een goede krachtige stem. Verder heeft de band inmiddels wat bezettingswisselingen ondergaan waardoor het oordeel eigenlijk een beetje vertekenend is.

Toch als je fan bent van eerder genoemde bands als Pennywise, Sum 41, Bowling for Soup en Bad Relligion kan je dit plaatje best aanschaffen! Luchtige punk met een vleugje humor. (Talitha Martijn)

Tracklist:
01. Breakout
02. The Perfect Bitch
03. City Of Angels
04. Song For The Underdog
05. Building A Legend
06. I Caught Fire
07. Harder To Breathe
08. Gravestone Love
09. Welcome To Our Holiday
10. Sweet Angel
11. All Down Hill From Here
12. My Heart Is An Empire
13. Everyone’s In Love With Me
14. Never Going Down
15. Bang, Bang
16. I’m Alive
17. Under My Thumb
18. Dark Lights
19. Devil On The Radio
20. Black Painting
21. It’s A Cemetery Song
22. The Underground
23. Skull
24. Pirates 2009
25. Chemicals
26. Murder Maria

Line-up:
Gene Louis - Vocals
Kevin Besignano - Guitar
Jack Tankersley - Guitar
Brent Clawson - Bass
Brian Totten - Drums