Bleed From Within Humanity


Rising Records

Website :

Bleed From Within 

Op 24 juli is het eerste volwaardige album van het uit Glasgow, Schotland afkomstige Bleed From Within uitgekomen via Rising Records. Het album heeft de titel ‘Humanity’ meegekregen en is voorzien van uitstekend artwork. De band wist in 2008, mede door de uitstekende live reputatie van de band en de in de respectievelijk in 2006 en 2007 verschenen EP’s ‘The Eyes Of the Forgotten’ en ‘Welcome To the Plague Year’ een deal met Rising records binnen te halen. De sound van de band ligt in straatje van bands zoals The Black Dahlia Murder en Trigger The Bloodshed, dus wie van brute, agressieve deathcore houd kan zich flink uitleven met dit plaatje.

Het album bevat in totaal elf krachtige, brute en opgefokte songs, voorzien van vele breakddowns, stevige riff, rossende gitaren en krachtige drums, luister maar eens naar een nummer als “Damnation” of het snelle “The Fall Of Man (Infection)“. Wat betreft de kwaliteiten van de band, hier valt niets op aan te merken. De songs zitten redelijk in elkaar en ook speltechnisch zit het wel goed. De agressieve zangpartijen van Scott Kennedy zijn verder ook prima in orde en Scott weet dan ook de brute partijen met voldoende regelmaat af te wisselen met felle screams. Songs die er verder uitspringen zijn ondermeer “Everlasting” en het van strakke drumwerk voorziene “The Final Chapter”. Na een minuut of 35 zit het er echter alweer op en dat is wat mij betreft net lang genoeg.

Al met al levert Bleed From Within een degelijk plaatje af maar of de band met ‘Humanity’ zich echt zal onderscheiden tussen de horde bands die het deathcore / metalcore genre momenteel bevolken vraag ik mij af. Verder valt er op de productie niet veel af te dingen, het geluid is dan ook helder en prima in orde. Zoals eerder vermeld is dit album dan ook een aanrader voor fans van bands zoals The Black Dahlia Murder, All Shall Perish, Suicide Silence en Trigger The Bloodshed die met dit schijfje een verwoestend album in huis halen.

Tracklist:
01. The Awakening
02. Damnation
03. Messiah
04. The Fall Of Man (Infection)
05. A Killer Born
06. Servants Of Divinity
07. Monster
08. Everlasting
09. Save Your Prayers
10. The Final Chapter
11. This Absence

Line-up
Scott Kennedy - Vocals
Dave Lennon - Lead/Rhythm Guitar
Ali Richardson - Drums
Craig Gowans "Goonzi" - Guitar (Bass)
Davie Provian – Bass