flu.ID Iots


Exile on Mainstream Records / Suburban

Website : flu.ID

 

Afgelopen april kwam het album ‘Iots‘ van het Duitse flu.ID via Exile on Mainstream Records uit. Nu is er verder niets bekend over deze band, maar het album is een vermaling van eerder uitgebracht materiaal dat op verschillende EP door voormalig werkgevers Intersteller Records en Modus Operandi Records uitgebracht werd. De songs zijn voor deze release opnieuw gemixt en gemasterd en voorzien van enige elektronische samples.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die deze muziek kunnen waarderen, maar ik moet eerlijk toegeven, ik ken ze niet. De nummers beginnen dan ook bij een tweede luisterbeurt van het album behoorlijk te irriteren, vooral niets zeggende instrumentale songs zoals “New Imperial Sadism” en “Zuegli“ zouden verboden moeten worden. Het zijn echter de song, die in het verlengde liggen van een band als Dillinger Escape Plan zoals “Pens Are Friends“, “Strategy First“ en het afsluitende “Taka-Takaz” die nog enigszins om aan te horen zijn. Het enige grappige detail aan deze release is dat een deel van de bandnaam en de titel van het album samen het woord “Idiots” vormen, en daarmee wordt het geheel goed omschreven.

Voor iedereen die zich toch geroepen voelt zij trommelvliezen eens te martelen kan terecht op de myspace pagina van de band.

Tracklist:
01. Ordinary Different
02. Necromancer
03. Enthymem
04. New Imperial Sadism
05. Pens Are Friends
06. Idiots
07. Estonia Flutet Die Titanic
08. Zuegli
09. b
10. Strategy First
11. Peace, Love And Empathy
12. Ira
13. Revelation
14. All I Can Give
15. Taka-Takaz

flu.ID is:
Roeder – Bass, Vocals
Kroever – Guitar, Vocals
Xaver - Drums