The Briggs Come All You Madmen


Side One Dummy Records / Suburban

 

Website : The Briggs

The Briggs is een punkrock band uit Los Angeles, Californie en werd opgericht in 2001 door de broers Joey & Jason LaRocca en Chris "X" Arredondo. Sinds de oprichting heeft de band onafgebroken getoerd en onlangs bracht de band hun inmiddels vierde volwaardige album ‘Come All You Madmen’ uit via Side One Dummy Records. Tijd om uit te rusten heeft de band dan ook niet.

Ook dit vierde album staat vol met stevige punkrock die geheel in het straatje ligt van bands zoals Flogging Molly, The Real McKenzies en The Dropkick Murphys. Het album opent meteen lekker met het Floggin Molly achtige “Mad Men“, het volgende “L.A.“ is dan een up-tempo punkrock song waarde band wat minder gebruik maakt van de folk invloeden van eerder genoemde bands. Verdere uitschieters op het album zijn onder meer het catchy, uptempo “Charge Into The Sun”, het vrolijke “Ship Of Fools“ en rock getinte “Oblivion”. Het volgende “Until Someone Gets Hurt“ kent dan weer een heerlijke groove, gevolgd door het rustige “Final Words“. Het album wordt vervolgens afgesloten met het bijna gesproken, emotionele “Molly”, een song die waarschijnlijk is opgenomen na een lange avond in de kroeg.

Origineel is het allemaal niet maar ‘Come All You Madmen’ is melodieus, vrolijk en staat vol met heerlijke meezingers die zeer toegankelijk zijn voor het grote publiek. De band weet met het grootste gemak East coast punk met folk te mixen, met de nodige tour support in Europa kan het nog wel wat worden met deze band.

Tracklist
01. Mad Men
02. L.A.
03. Bloody Minds
04. What Was I Thinking
05. Charge Into The Sun
06. Not Alone
07. Ship Of Fools
08. The Ship Is Now Sinking
09. Oblivion
10. Until Someone Gets Hurt
11. Final Words
12. Molly

Line-up:
Jason LaRocca - vocals & guitar
Joey LaRocca - vocals & guitar
Chris "X" Arredondo - drums
Ryan D. Roberts - bass