Terror The Damned, The Shamed


Century Media Records / EMI Music

Website : Terror

Ik zal meteen eerlijk zijn tegenover jullie allemaal, hardcore is niet mijn niche/subgenre. Geef mij maar lekkere oldschool death metal, een flinke pot razende thrash of gierende underground grind. Maar omdat toch iemand dit plaatje moet reviewen en ik toch wel benieuwd was naar eens wat anders heeft “The Damned, The Shamed” van Terror de nodige rondjes in mijn cd speler gedraaid.

Benieuwd was ik vooral omdat ik in mijn bestuursjaar van mijn studenten vereniging de nodige uurtjes schoonmakend op het oudere werk van deze mannen doorgebracht heb.
Lompe oldschool hardcore met lompe mosh stukken was wat de klok sloeg bij deze mannen. En ik kan zeggen, dat is weinig veranderd. Door sommigen beschuldigd van het altijd uitbrengen van dezelfde plaat, maar ja, doet Slayer dat ook niet? Op naar de muziek. Deze plaat staat weer vol met ouderwetse hardcore zoals we dat ook kennen van genre-pioniers Agnostic Front en Madball. Voor mijn gevoel is dit werkje van Terror wat minder mosh dan de voorgaande platen, maar het is nog steeds in je gezicht hardcore. Korte nummers, zanger Scott Vogel die de nummers volschreeuwd met zijn eerlijke teksten, af en toe een solotje, af en toe een moshbreekje. Dit is wel een aardige samenvatting van deze plaat. Als je als metalhead eens wat wil proberen uit het hardcore vaatje kan ik je deze plaat zeker aanraden. Het is weer eens wat anders, en het is zeker niet slecht. (Koos van Marle)

Tracklist
01. Voice Of The Damned
02. Relentless Through And Through
03. Betrayer
04. Rise The Poisoned Youth
05. Never Alone
06. What I Despise
07. Let Me Sink
08. Feel The Pain
09. Lost Our Minds
10. March To Redemption
11. Crush What’s Weak
12. Still Believe?
13. Suffer, To Return Harder

Line up:
Scott Vogel - Vocals
Doug Weber - Guitar
Martin Stewart - Guitar
Jonathan Buske - Bass
Nick Jett - Drums