Sieges Even Playgrounds


InsideOut Music

 

Website : Sieges Even

Eerder dit jaar stond het Duitse Sieges Even op het Rockhard festival geprogrammeerd waar de band een zeer degelijk optreden verzorgde. Deze progressieve rock/metal band kent inmiddels een lange geschiedenis. De band werd immers begin jaren tachtig opgericht en bracht enkele klassieke albums uit. Echter eind jaren negentig ging de band uit elkaar, hierna werd er nog wel het een en ander materiaal uitgebracht onder een andere noemer maar het moest tot 2005 duren voordat de band nieuw plaatwerk uitbracht. Het uit 2005 stammende ‘The Art Of Navigating By The Stars’ mag gerust tot één van de opmerkelijkste comebackplaten van dat jaar gerekend worden met als grootste verrassing zanger: Arno Menses uit Rotterdam. Dat de wederopstanding niet van korter duur was bleek met het uitkomen van het ‘Paramount’ album in 2007. Op 28 juli zal het eerste live album getiteld ‘Playgrounds’ verschijnen, het album werd opgenomen tijdens de tour van afgelopen jaar ter promotie van het ‘Paramount’ album.

Het album wordt geopend met twee songs van het meest recente album ‘Paramount’ te weten “When Alpha And Omega Collide” en “Tidal” gevold door de kraker “Unbreakable”. Hierna is het tijd voor enkele oudjes in de vorm van “The Waking Hours” afkomstig van het uit 1991 stammende ‘A Sense Of Change’. Wat vooral opvalt is dat het geluid bijzonder goed te noemen is en de band schijnbaar erg veel plezier heeft. Zo weet zanger Arno Menses het publiek tussen de nummers door met het grootste gemak te bespelen met een aantal amusante opmerkingen. Natuurlijk ligt de nadruk van de songs op het meest recente album en zo krijgen we onder meer nog het nieuwe “Duende“ te verwerken maar natuurlijk is er ook plaats voor enkele klassiekers zoals “The Empty Places“ en “The Lonely Views of Condors“ afkomstig van het ‘A Sense Of Change’ album die door Arno met het grootste gemak worden gezongen. De CD wordt vervolgens afgesloten met het sterke “The Weight” afkomstig van het comebackalbum ‘The Art Of Navigating By The Stars’.

Al met al heeft Sieges Even een zeer degelijk live album opgenomen waarmee de band bewijst hoe een progressieve metal band moet klinken. Het enige puntje van kritiek is eigenlijk dat het album alleen songs van de ‘Paramount’, ‘The Art Of Navigating By The Stars’ en ‘A Sense Of Change’ albums bevat, de andere albums die de band in het verleden maakte worden totaal onberoerd gelaten. Het album klokt net geen zeventig minuten en tel daarbij nog eens op dat de band live het geluid van hun studio albums bijna weet te benaderen dan weet iedere progressieve metalfan weet wat hij te doen staat, kopen die plaat!!!.

Tracklist:
01. When Alpha and Omega Collide
02. Tidal
03. Unbreakable
04. The Waking Hours
05. Ironic
06. The Empty Places
07. Duende
08. Paramount
09. The Lonely Views of Condors
10. The Weight

Line up:
Markus Steffen − Guitar
Oliver Holzwarth − Bass Guitar
Alex Holzwarth − Drums
Arno Menses − Lead Vocals