Misery Speaks Catalogue Of Carnage


Drakar Records / Suburban 

Website : Misery Speaks

 

Opgericht in historische stad Münster in 1999 is Misery Speaks (niet te verwarren met Misery Index) alweer toe aan hun derde album. Kwam hun tweede album nog uit op Alveran Records, is voor de derde plaat inmiddels onderdak gevonden bij het Duitse label Drakkar Entertainment.

 

Misery Speaks maakt muziek die een kruising is tussen melodische death metal en metalcore. Nu ben ik daar niet altijd warm voor te draaien, maar af en toe bewijzen bands dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Zo niet Misery Index. Heel 'Catalogue of Carnage' is bij elkaar gejat van riffjes en loopjes die al vele malen gebruikt zijn en ook stukken beter uitgevoerd. De grunt is saai, de drums zijn te overgeproduceerd en alle nummers lijken op elkaar. Het doet vaak denken aan de grotere acts in het metalcore/metal genre (denk aan Maroon bijvoorbeeld), alleen dan niet op een positieve manier. Dit is namelijk een keiharde rip-off en dan nog slecht ook.

 

Dit klinkt allemaal wel erg overdreven negatief, maar ik heb niet vaak zulk onorigineel en saai spel gehoord als bij deze band. Onoriginaliteit is niet altijd erg, maar wel als het op zo'n belabberde manier wordt uitgevoerd als deze vijf Duitsers doen. Terecht dat deze plaat ook in de Aardschok geen lovende reactie kreeg, want dit is gewoon de naam metal(core) niet waardig. Een echt wanproduct. (Thomas van Golen)

 

Tracklist:

01. The Scavenger

02. Sentiment Is Missing

03. Guilty As A Sin

04. To My Enemies

05. Lay This Burden Down

06. Catalogue Of Carnage

07. Engraved In Stone

08. Sounds Of Brutality

09. Storm Of Ideals

10. Fall Of Envy

 

Line-up:

Claus Ulka - Vocals
Stephan Gall - Guitar
Florian Füntmann - Guitar, formerly Bass
Martin Grossmann - Bass
Janosch Rathmer - Drums