Mendeed Shadows, War, Love – The Very Best Of Mendeed


Rising Records

 

Website : Mendeed 

Op 7 november zal via het Engelse Rising Records het Mendeed verzamel album ‘Shadows, War, Love – The Very Best Of Mendeed‘ uitkomen. Deze release is daarmee inmiddels de derde re-release van de Schotse metalcore band in een tijdsbestek van een maand door Rising Records en dat gaat mij een beetje te ver. Afgelopen maand werd al de EP ‘From Shadows Came Darkness ‘ opnieuw uitgebracht, gelijktijdig werd ook het album ‘Positive Metal Attitude’ uitgebracht met daarop een aantal live tracks en wat b-kantjes van eerder uitgebrachte singles.

Deze verzamelaar bevat twaalf tracks, de eerste vier zijn afkomstig van het uit 2005 stammende debuut ‘From Shadows Came Darkness’. De volgende vier zijn afkomstig van het uit 2005 afkomstige ‘This War Will Last Forever’ en de laatste vier komen van het ‘The Dead Live By Love’ album uit 2007.

Voor fans van de band is deze release (net als die van afgelopen maand) dan ook compleet overbodig, voor wie de band wat beter wil leren kennen is dit dan nog een redelijke aankoop.

Tracklist
01. Ignite the Flames
02. Act of Sorrow
03. Fatal Poison Whisper
04. Glory Be Thy Name
05. The Reaper Waits
06. Beneath A Burning Sky
07. Stand As One And Fight For Glory
08. Remains of the Day
09. Burning Fear
10. The Dead Live By Love
11. Take Me As I Am
12. It's Not Over Yet

Line-up
Dave Proctologist – Vocals
Steve Nixon – Lead Guitar
Steph Gildea – Guitar
Chris Lavery – Bass & Vocals
Kevin Matthews – Drums