Many Things Untold Atlantic


Rising Records

 

Website : Many Things Untold

Volgens de biografie zijn de engelse knulletjes van Many Things Untold al 4 jaar bij elkaar, maar zijn ze nog slechts 17 jaar oud! Ook hebben ze een oud rood postbusje als tourbus. Ik vraag me dan af, wie rijdt dat ding? Als het lijkt dat ik een beetje cynisch tegenover dit soort gimmick bandjes sta, kan je best wel eens gelijk hebben.

Maar na mijn vooroordelen toch een beetje aan de kant geschoven te hebben duw ik de cd “Atlantic”, hun eerste full length, en volgens grote vriend MetalArchives ook hun enige release tot nu toe in de cd speler. Ook van de informatie van het label Rising records wordt ik niet veel wijzer, behalve dat dit een metalcore plaatje zou moeten zijn. Er begint al licht eczeem op te zetten op mijn vingers. De eerste halve minuut van deze cd klinkt geeneens heel slecht, als een kruising tussen Hatebreed en Fear Factory, niet echt mijn ding, maar best aan te horen. Maar dan. Ik had al iets moeten vermoeden gezien de kapsel van de beste heren, cleane emo zang. Aargh! Wie bedacht heeft dat dit in metal een goed idee is, mag van mij echt aan de hoogste boom gehangen worden, want dat is het niet. En dit zeurderige stemmetje komt op de rest van de plaat nog meer dan genoeg terug.

Conclusie, voor je zusje die eens wat harders wil uit proberen dan Linkin park en My Chemical Romance een leuke kennismaking met de overvolle poel die metalcore heet, maar als metalhead: Links laten liggen. Als je naar een jong-pikkies bandje wil luisteren, luister dan naar ons eigen One Bullet Left! (Koos van Marle)

Tracklist:
01. In Oceans
02. A World Apart
03. Mark My Words
04. Where We Both Belong
05. Safety in Monotony
06. That’s the Beauty of It, I Guess
07. Theory of the Fallen
08. Difference in Up and Down
09. This May Be the End
10. Slovakia

Line up:
Gary - Guitar, Vocals
Ash - Bass
Toby - Vocals
Tim - Drums
Adam - Guitar