Drunkula All New Moves


Bad Reputation Records

 

Website : Drunkula

Op 20 september is het album ‘All New Moves’ van de band Drunkula uitgekomen via Bad Reputation Records. Omdat de bijgeleverde biografie niet veel meer oplevert dan dat dit de tweede cd van deze Canadese band is en er op internet ook niet veel meer informatie is te vinden betreffende deze release moet ik het hierbij maar bij laten wat betreft de achtergrond informatie.

De songs op het album zijn een mix van rauwe rock, punk en garagerock wat mij doet denken aan bands zoals The Hellacopters, Zeke, Motörhead en zo nu en dan de Ramones. De zangpartijen zijn rauw en opgefokt, het gitaarwerk heerlijk scheurend en voorzien van de nodige solo’s. Verder zijn er eigenlijk niet echt veel bijzonderheden te melden over de muziek, voor de liefhebber van rauwe, in your face rock ’n punk is dit album dan ook best in orde. Verder is deze release nog aangevuld met een aantal bonus songs, waarschijnlijk zijn deze afkomstig van het debuutalbum van de band waarmee de totale lengte van het album toch nog net iets meer dan drieëndertig minuten klokt.

Het album werd geproduceerd door Sir Ian Blurton en gemasterd door Jon Drew, de productie en het geluid van het album zijn verder niet echt bijzonder te nomen, maar dat maakt bij een band als deze dan ook niet echt wat uit. Voor wie Drunkula eerst eens wil beluisteren kan terecht op de myspace pagina van de band.

Tracklist:
01. Swallow Me Whole
02. Lift The Whip
03. Brides Of Drunkula
04. Rotted Love
05. Medusa
06. Drug Helmet
07. Ballad Of Scoundrel
08. Get In My Bed
09. Heavy Solution
10. Cold And Hard

Bonus Tracks:
11. Polio Buzz
12. 707 Stretch
13. Sweetgrass Boogie
14. Teenage Assassin
15. Loose Cannon
16. Butcher Shop
17. I\'m Confused
18. Both Holes

Line-up:
Andrew Todd - Vox
Steve Scarlet - Guitar
Nick Sewell – Bass / Vox