324 Rebelgrind


Feto Records / Suburban

Website : 324

Feto Records heeft onlangs het album “Rebelgrind” van de Japanse grindcore band 324 opnieuw uitgebracht, het album stamt oorspronkelijk uit 2006 en werd uitgebracht door HG Fact. De band werd opgericht in 1991 en bracht inmiddels enkele EP’s, split albums waarvan een met de grindcore band Venomous Concept en twee volwaardige albums uit, waaronder deze release. Met deze re-release is de band klaar om de rest van de wereld te bestormen.

 

De sound van de band ligt in het straatje van het wat oudere werk van Napalm Death, de songs bevatten over het algemeen zware riffs en worden voorzien met razendsnelle drumpartijen en de agressieve zang van Masao Yamamoto maakt het geheel af. Verder bevatten de song invloeden van death, hardcore en punk waardoor het geheel heerlijk old-school aandoet. Zo weet de band er in een tijdsbestek van nog half uur veertien songs doorheen te raggen met als uitschieters onder meer de songs het titelnummer “Rebelgrind”, het krachtige “Borders” en het felle “Mugen No Saka“, maar ook de rest van de songs zijn zeker de moeite waard.

 

Wat betreft het boekwerkje, de teksten staan in het Japans afgebeeld, op zich grappig maar voor een internationale release niet echt handig. Verder levert 234 met “Rebelgrind” een retestrak plaatje af, de productie is in orde en fans die wel van een punk attitude houden en luisteren naar bands zoals het eerder genoemde Napalm Death, Venomous Concept en Brutal Thruth moeten het album zeker een kans geven.

 

Track Listing:

01. Darkgazer

02. Black Hill

03. Rebelgrind

04. Slavedrive

05. Borders

06. Storyteller

07. Mugen No Saka

08. Bidou No Asa

09. Demons In The Basement

10. Life Only Brought Up Evil

11. Dirt Beats

12. Requiem For The Flock

13. Warbaby

14. Horizon

 

Line Up:

Masao Yamamoto - Vocals

Sakata - Drums

Shinji - Guitars

Babi - Bass