Xandria Salomé - The Seventh Veil


Drakkar Entertainment / Suburban

Website: Xandria

 

 

 

Afgelopen 25 mei kwam via Drakkar Entertainment het inmiddels vierde album van de Duitse band Xandria uit, het album heeft de titel ‘Salomé - The Seventh Veil’. Deze semi-gothic band wordt aangevoerd door zangeres zangeres Lisa Middelhauve, ‘Salomé - The Seventh Veil’ is de opvolger van het twee jaar geleden uitgebrachte album ‘India’ dat vooral doorspekt was met Arabische en oriëntaalse invloeden, de band zet dit voort op hun nieuwste release.

Het centrale thema op dit album is de Perzische Godin Ishtar, zij zou deze zeven gesluierde dansen uitgevoerd hebben om haar echtgenoot, Tammuz uit de onderwereld terug te halen. Het album opent met de eerste single van het album “Save My Life“, wat meteen opvalt, is dat de keyboards nogal op de voorgrond staan. Tijdens de song “Vampire” is er een hoofdrol weggelegd voor zangeres Lisa Middelhauve. De titelsong “Salomé” is meteen een van de langste songs op het album, die de juiste atmosfeer weet te creëren met uitgesponnen melodieën en catchy refreinen. Verder kent het album enkele uitstekende songs zoals het zeer sterke “Emotional Man”, voorzien van een krachtig refrein of bijvoorbeeld de song ‘Firestorm’ waar de band een goede mix weet te vinden tussen zware gitaarriffs en melodieuze stukken. Tijdens de song “Only For The Stars In Your Eyes” wordt de band bijgestaan door Entwine’s zanger Mika Tauriainen, die verder ook tijdens de song ” Emotional Man” te horen is. Met “The Wind And The Ocean” weet de band de nodige rustpunten in het album in te bouwen om vervolgens met “Sisters Of The Light” een geheel andere weg in te slaan. Het album sluit af met de wat meer rockachtige song “On My Way”.

Met ‘Salomé - The Seventh Veil’ heeft de band een degelijk gothic album uitgebracht, verwacht echter geen vernieuwde sound of iets dergelijks. De songs zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en ook de productie is verder dik in orde. Fans van bands zoals Nightwish, het oude werk van The Gathering, Lacuna Coil en Within Temptation zullen met dit album dan ook goed uit de voeten kunnen en moeten dit album zeker eens gaan beluisteren.

Via de Myspace pagina van de band is alvast een voorproefje van het nummer “Save My Life” te beluisteren.

Tracklist
01. Save My Life
02. Vampire
03. Beware
04. Emotional Man
05. Salomé
06. Only For The Stars In Your Eyes
07. Firestorm
08. A New Age
09. The Wind And The Ocean
10. Sisters Of The Light
11. Sleeping Dogs Lie
12. On My Way

Lisa Middelhauve - Vocals
Philip Restemeier - Guitar
Marco Heubaum - Guitar
Gerit Lamm - Drums
Nils Middelhauve - Bass