Various Artists Bound For The Bar


People Like You / Suburban

Website : People Like You

 

 

 

People Like You Records weet met grote regelmaat uitstekende punkrock, psychobilly, Rock n’Roll en alles wat daartussen ligt uit te brengen, zo heeft het label bands zoals The Bones, The Generators, Deadline, The Meteors, U.S. Bombs en Total Chaos onder haar hoede. Een aantal van deze toppers staan dan ook op dit verzamel album waarmee in een keer duidelijk word waar het label voor staat, ruige Rock n’ Roll met een metalen randje. Deze release kwam overigens samen met het alternatieve kledingmerk Lucky 13 tot stand en zal vanaf 26 maart verkrijgbaar zijn

Als opener krijgen we de Ramones cover “I wanna Be Sedated” voorgeschoteld, welke wordt uitgevoerd door The Bones en wordt vervolgd met “Raining Ashes” van The Generators, twee uitstekende Rock`n`Roll songs om mee te openen. Het van het vorig jaar verschenen ‘Deadrose Junction‘ afkomstige up-tempo nummer “Down Spiral” van Angel City Outcasts is dan weer een heerlijke punkrocksong. Ook de volgende song van Roger Miret & The Disasters is een heerlijke up-tempo punksong afkomstig van het vorig jaar verschenen gelijknamige ‘My Riot’ album. “Eastbound And Down“ van Charley Horse is dan met de country invloeden een wat vreemde eend in de bijt op dit album, om vervolgens verder te gaan met de snelle punksong “Sweet Misery” van Born To Lose. Het volgende nummer “Destruction Boy” van Demented Are Go is dan weer wat zwaarder dan de rest van de songs op het album, “High Society”is dan weer en krachtige punksong in de stijl van The Sex Pistols. De song “Heart Break Motel” van de U.S. Bombs is dan weer een regelrechte Rock ’n Roll klassieker waarna we het nummer “Heart Attack“ van de Chelsea Smiles voorgeschoteld krijgen. Op dit album missen we dan een song van The Meteors, maar wel krijgen we de track “F. Word” van The Meteors frontman P.Paul Fenech te verwerken, afkomstig van het afgelopen jaar verschenen album ‘The “F” Word’ waarmee hij maar weer eens bewees een van de beste psychobilly zangers in het genre te zijn. “Ode To The Devil” is een uitstekende up-tempo punkrock song van Mad Marge & The Stone Cutters. Het album wordt vervolgens afgesloten met de song “Talk Shit, Spit Blood” van de geheel uit dames bestaande psychobilly band Thee Merry Widows.

Met “Bound For The Bar” heeft People Like You Records een prima visitekaartje afgeleverd, fans van psychobilly, Rock n’Roll, punk, surf en garage rock kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen en voor wie wel eens kennis op wil doen wat er zo allemaal te halen valt is dit een prachtige buitenkans om in één keer een zeer gevarieerd album in huis te halen.

Tracklist:
01. The Bones – I Wanna Be Sedated
02. The Generators – Raining Ashes
03. Angel City Outcasts – Down Spiral
04. Roger Miret & The Disasters – My Riot
05. Charley Horse – Eastbound And Down
06. Born To Lose – Sweet Misery
07. Demented Are Go – Destruction Boy
08. 2nd District – High Society
09. U.S. Bombs – Heart Break Motel
10. Chelsea Smiles – Heart Attack
11. P.Paul Fenech – F. Word
12. Mad Marge & The Stone Cutters – Ode To The Devil
13. Thee Merry Widows – Talk Shit, Spit Blood