Various Artists 4 Those About To Rock


Buzztown / Suburban

Website: Chuck Norris Experiment

Website: Electric Frankenstein

Website: The Whocares

Website: V8Wankers

 

 

BuzzTown Productions brengt ons een verzamelaar met vier bands getiteld ‘4 Those About To Rock’, op deze release zijn het Zweedse The Chuck Norris Experiment, Electric Frankenstein uit New Jersey, USA, het Belgische The Whocares en het Duitse V8Wankers vertegenwoordigt met elk drie niet eerder uitgebrachte of bijzondere songs.

De eerste drie songs zijn van The Chuck Norris Experiment, deze rockband uit Gothenburg bestaat uit leden van de bands Rickshaw, Tiamat, The Awesome Machine en Taurus. De band werkt momenteel aan haar derde album dat later dit jaar uit zal komen, de songs van deze band liggen in het straatje van The Hellacopters, Gluecifer, The Hives en Backyard Babies, ongecompliceerde rock ‘n’roll met een stevig metalen randje. Opvallendste song is The Undertones cover “Teenage Kicks, maar ook opener “The Roof Is About To Cave In” is zeer degelijk.

De volgende drie songs zijn van de cultband Electric Frankenstein, een van de hardst werkende bands van de laatste vijftien jaar, de band heeft het gepresteerd om in deze periode op meer dan 100 verschillende albums, singles en EP’s te verschijnen. De band brengt ons drie snelle, rock songs met enige punk invloeden van bands zoals NY Dolls, Ramones, Black Flag, The Misfits en Wednesday 13.

Hierna is het de beurt aan het in 2002 opgerichte The Whocares om ons drie song voor te schotelen, deze zijn dan weer wat rauwer dan de voorgaande songs, stevige rock ‘n’ roll die in het straatje liggen van bands zoals MC5, New York Dolls en KISS, verder stond de band al in het voorprogramma van onder andere Peter Pan Speedrock, El Guapo Stuntteam, The Kids en Texas Terri Bomb.

De afsluitende drie songs zijn van het Duitse V8Wankers, de eerste song “Iconoclast” is wat harder dan de rest en liggen meer in het straatje van Motörhead, Nashville Pussy en Zeke de volgende twee songs zijn stevige rocksongs voorzien van enkele punkinvloeden.

Met dit album is het mogelijk om eens kennis te maken met meerdere uitstekende bands in het rock ‘n’ roll genre, echter de totale speelduur van slechts 33 minuten is wel wat aan de korte kant, hiervoor had men beter nog een extra nummer van alle bands bij kunnen voegen.

Tracklist:

The Chuck Norris Experiment
01. The Roof Is About To Cave In
02. Riot Alright
03. Teenage Kicks

Electric Frankenstein
04. Lie To Me
05. My Distraction
06. Make No Mistake

The Whocares
07. Don't Give A Damn
08. Burn My Soul
09. Talk 'n' Tease

V8Wankers
10. Iconoclast
11. Left In The Smoke
12. I Love Her Black

The Chuck Norris Experiment are:
Chuck Ransom - Vocals
Chuck Daniels - Guitar
Chuck Lee Riot - Guitar
Chuck Mojo - Bass
Chuck Baker - Drums

Electric Frankenstein are:
Steve Miller – Vocals, Guitar
Sal Canzonieri - Guitar
Chris Lynn - Bass
Joe Martin – Drums

The Whocares are:
Stinus Lust - Vocals
Nino NoGood - Guitar
Sleazy Slim Jim - Bass:
Quattro - Drums

V8Wankers are:
Boss Wanker Lutz Vegas - Vocals
Latino Wanker Vulcanus - Guitar
Big Wanker Schmuddel - Guitar
Sexy Wanker Rico Dandruff - Bass
Dirty Wanker Dirty Dick - Drums