The Black Halos Black Halos / The Violent Years (Re-Release)


People Like You / Suburban

Website : The Black Halos

 

 

 

People Like You Records brengt op 26 februari de eerste twee albums van de punkrock band The Black Halos opnieuw uit, het gaat hierbij om het in 1991 verschenen debuutalbum ‘The Black Halos’ dat via Die Young Stay Pretty verscheen en de opvolger uit 2001 getiteld ‘The Violent Years’ die via het Sub Pop label uitkwam. Beide releases zijn inmiddels niet meer of slecht verkrijgbaar en voor People Like You om de albums opnieuw uit te brengen.

De band werd zo’n tien jaar geleden opgericht in Vancouver, Canada. In de beginperiode ging de band nog schuil onder de naam “Black Market Babies”, maar werd na enkele jaren omgedoopt tot The Black Halos. Het duurde echter tot 1999 voordat het debuutalbum werd opgericht. Na de release van dit album ontving de band positieve kritieken en het duurt niet dan ook net lang voordat de band wordt opgepikt door het Sub Pop label waarop de band het album ‘The Violent Years’ uitbrengt. De band toert daarop constant, maar het duurt dan tot 2005 voordat het derde album van de band getiteld ‘Alive Without Control’ uitkomt via Liquor&Poker / Century Music.

Het promo exemplaar bevat slecht een selectie van de songs van beide albums waardoor het niet mogelijk is om alle song te bespreken. De song op het album liggen over het algemeen in het staatje van bands zoals Backyard Babies, The Hellacopters, The New York Dolls, Dead Boys en het oudere werk van New Model Army, echter klinkt de productie en kwaliteit van de songs hier en daar wel wat gedateerd. Dit is vooral te merken aan de songs van het debuutalbum. Verder ben ik ook niet bekend met het recentere materiaal van de band dus vergelijkingsmateriaal heb ik dan ook niet! Uitschieters voor mij zijn toch wel de sneller up-tempo tracks van ‘The Violent Years’ zoals “Sell-Out Love”, “Start the Violence” en “Last of the 1%'Ers”.

Verder staan er volgens mijn info geen extra’s op deze nieuwe releases, dus voor degene die de albums al in huis hebben is het wachten op nieuw werk van de band. Mocht je beide albums al een tijdje op je lijstje aan te schaffen albums hebben staan is dit een welkome aanwinst.

Verder zal de band in maart en april door Europa toeren, zie de lijst hieronder voor de shows in de Benelux.

21/04 Tongeren - Belgium @ Café De Hel
22/04 Sint Martens Bodegem - Belgium @ JH Paddestoel
23/04 Kortrijk - Belgium @ tbc
24/04 Den Helder - Holland @ De Bliksem
27/04 Groningen - Holland @ Vera + Nine Pound Hammer
28/04 Antwerp - Belgium @ Lintfabriek + Nine Pound Hammer
29/04 Rotterdam - Holland @ Nighttown
30/04 Venlo - Holland @ Perron 55 + Nine Pound Hammer‘Black Halos’ Tracklist:
01. Shooting Stars
02. Retro World
03. Bombs Not Food
04. Sad Boy
05. Dog Day
06. For You
07. Fucked from the Start
08. Ugly Truth
09. Tracks
10. Worst Things
11. No Road of Dreams
12. B.S.F.

‘The Violent Years’ Tracklist:
01. Some Things Never Fall
02. No Tomorrow Girls
03. Jane Doe
04. Capt. Moody
05. Last of the 1%'Ers
06. Lost in the 90's
07. Underground
08. Sell-Out Love
09. 50 Bourbon Street
10. Warsaw
11. Start the Violence
12. No Class Reunion

Current Line Up:
Billy Hopeless - Vocals / Lyrics
Adam Becvare - Guitar / Vocals
Denyss McKnight - Bass / Vocals
Jay Millette - Guitar
Rob Zgaljic - Drums