Magnacult Synore


Rusty Cage Records

Website: Magnacult

 

 

 

Wederom is weer nergens een duidelijke biografie te vinden van deze band te vinden. Hoewel er op de site van Rusty Cage Records wel een lap tekst staat, is dat gewoon zweverig gepraat om de band op te hemelen in plaats van het hoe, wat, waar en waarom. Wat ik kan achterhalen is dat Magnacult is begonnen ergens in 2005.

Maar laat dat de pret niet drukken. ‘Synore’ is het eerste album van Magnacult, een Nederlandse band die muziek maakt wat het beste als technische metal omschreven zou kunnen worden. De vergelijking die het best op gaat is die met Meshuggah of met onze Nederlandse trots Textures. Ook Magnacult bedient zich van vreemde akkoorden-schema's en interessante loopjes, hakkende riffjes en beukende stukken. Het heeft wel iets meer sfeermomenten in de muziek zitten dan het eerstgenoemde voorbeeld, maar niettemin is het een goed strak werkje geworden. Enige probleem kan zijn dat de muziek wat inwerktijd nodig heeft, aangezien hier de prachtige nummers niet direct voor het oprapen liggen. Maar na een paar luisterbeurten is er veel moois in deze plaat te ontdekken. Of genoeg agressie om je lekker af te reageren, bij nummers zoals “Synoré” of “Line Of Attack”.

Deze release is door Rusty Cage Records bijzonder mooi uitgegeven het album zit verpakt in een prachtig vormgegeven Digipak met boekje en al dat het geheel echt af maak, klasse.

Magnacult are:
Bionic – Drums
Tom – Guitars
D – Guitars
Spit – Bass & Backing Vocals
Sebastiaan – Vocals

Tracklist:
01. Aeon
02. Kill Ignorant Humanity
03. Unheard Fake Words
04. Kris
05. Inside Will Guide
06. Damnation
07. Synoré
08. Identity 676
09. Progressick
10. Line of Attack