Hatesphere Serpent Smiles And Killer Eyes


Steamhammer / SPV

Website : Hatesphere

 

Hatephere werd opgericht ergens in 1993, het zou echter tot 2001 duren voordat het debuutalbum van de Deense thrash/death metal band uit kwam. De eerste drie albums van de band werden uitgebracht via in Scarlet Records waarna de band een deal sloot met het Duitse Steamhammer waarop in 2005 het album ‘The Sickness Within’ uitkwam. De opvolger van deze release is inmiddels klaar en werd afgelopen maand in zijn geheel live gepresenteerd aan de Europese pers in thuisbasis Kopenhagen. Inmiddels zijn de promo’s ook verstuurd en zo draait het nieuwe album, dat de titel ‘Serpent Smiles And Killer Eyes‘ heeft meegekregen inmiddels al een aantal dagen rondjes in mijn cd speler.

Het album knalt er meteen hard in met opener “Lies And Deceit”, een stevige, moderne thrash song die in het straatje ligt van het voorgaande album ‘The Sickness Within’. Wat verder opvalt na het beluisteren van de eerste songs is dat de hardcore invloeden in de zangpartijen meer en meer plaats hebben gemaakt door death en thrash invloeden met de nodige melodie en worden de songs voorzien van een dodelijke groove en zijn ook enkele meer rock georiënteerde riffs waarneembaar. Luister maar eens naar het melodieuze en groovy “The Slain“ of “Damned Below Judas” dat de nodige deathmetal invloeden bevat. Verdere uitschieters zijn het langzame “Drinking With The King Of The Dead” en komt de thrash fanaat dan weer aan zijn trekken met “Forever War”. Het hier opvolgende “Feeding The Demons” bevat dan weer een aantal catchy gitaarriffs in de stijl van de Scandinavische metalbands en wordt verder voorzien van uitstekende gitaarsolo’s. Vervolgens krijgen we dan opnieuw een stevige thrash song te verwerken. Ook “Let Them Hate” bevat dan weer de nodige groove en wordt verzien van een aantal pakkende stevige en zware riffs, het album wordt vervolgens afgesloten door “Absolution” dat begint als een echte thrash song maar halverwege nog wat symfonische blackmetal invloeden bevat.

Met ‘Serpent Smiles And Killer Eyes’ heeft de band opnieuw negen afwisselende songs met de nodige melodie voorzien van een flinke partij agressie weten te schrijven die stuk voor stuk niet onderdoen van elkaar die zelfs de klasse van het uit 2005 stammende ‘The Sickness Within’ overtreft. Het moet dan ook wel raar lopen wil dit album niet hoog in de jaarlijstjes va 2007 gaan belanden, klasse!! De productie is opnieuw dik in orde, maar dat kan ook niet ander met Tue Madsen achter de knoppen. Het album zal vanaf 30 april in de winkels liggen en de eerste oplage zal tevens voorzien worden van een bonus DVD

Via de volgende link http://www.myspace.com/hatesphere zijn alvast de songs “Let Them Hate” en “Floating”te beluisteren


Tracklist:
01. Lies And Deceit
02. The Slain
03. Damned Below Judas
04. Drinking With The King Of The Dead
05. Forever War
06. Feeding The Demons
07. Floating
08. Let Them Hate
09. Absolution

Hatesphere is:
Jacob Bredahl - Vocals
Peter Lyse Hansen - Guitar
Henrik Bastrup Jacobsen - Guitar
Mikael Ehlert Hansen - Bass
Anders Gyldenohr – Drums