Demiurg Breath Of The Demiurg


Mascot Records

Website: Demiurg

 

 

 

De naam Demiurg zal niet snel bij iemand een belletje doen rinkelen, zo ook bij mij niet tot ik het cd boekje open trok en daar de naam van Rogga Johansson zag staan. Dit heerschap is bekend van zijn eigen bands Paganizer en Ribspreader. Ouderwetse Zweedse death metal is wat je kan verwachten dus.

Er zijn na een eerste luisterbeurt meteen twee dingen die mij opvallen en dat zijn de vette productie, en het idee dat ik deze cd al een keer eerder gehoord heb. Dat eerste is voor de objectieve luisteraar een niet te ontkennen feit, en het tweede punt laat zich verklaren door de tweede bekende naam in het cd boekje, Dan Swanö. Hij drumde “Breath of the Demiurg” in en verzorgde ook de toetsen partijen en mixte de cd af in zijn eigen unisound studio. Die invloeden komen vooral naar voren in nummers als “Flesh Festival” en “Scorn Empire”. Met het openingsnummer en “Monolithany” staan er ook zeker wat meer uptempo nummers op, wat de afwisseling ten goede komt en de vaart er lekker in houdt. Met het afsluitende “Sarnath” horen we zelfs een instrumentaal uitprobeerseltje, dat zeker niet slecht uitgepakt is.

Al met al maakt dat deze cd tot een goede cd in het genre, met de nodige Ribspreader, Edge of Sanity en Bloodbath invloeden. Zweedse death metal met een flinke dosis melodie, aardige tempo wisselingen en een lekkere Dan Swanö saus. Geen vernieuwende dingen dus, maar gewoon een lekker schijfje voor de liefhebber van het genre. (Koos van Marle)

80/100

Line up:
Rogga Johansson – gitaar, vocalen

Sessie:
Dan Swanö – Drums, toetsen
Johan Berglund – Bas

Tracklist
01. The Dreams Without End
02. Flesh Festival
03. City Of IB
04. Monolithany
05. The Primitive Machinery
06. Orbiting A Dead Sun
07. Scorn Empire
08. Monolithany pt II
09. The Doom That Dame To...
10. Sarnath (City Of IB pt II)