Arsonists Get All The Girls The Game Of Life


Century Media / EMI Music

Website: AGATG

 

 

 

Bandjes die beginnen als grapje van een groep vrienden in een garage en eindigen met een platendeal. Ik moet zeggen dat ik daar wel respect voor heb. Lekker je eigen ding doen, en dat is precies wat Arsonists Get All The Girls op hun nieuwe cd ‘The Game Of Life’ doen en ze doen dat dan nog zeker niet onverdienstelijk.

Waar het met vreemde titels als “Save The Castle Screw The Princess” en bijvoorbeeld “Claiming Middle Age A Decade To Early” nog wel eens aan grapjassen Anal Cunt doet denken is de muziek geschoeid op een goeie (death)metalcore leest met invloeden uit de hardcore, mosh en een elektronisch effectenpaneel. Dit geeft een compleet geflipte combo, waar soms heel duidelijk een lijn in te ontdekken is, maar waar ook ik af en toe het spoor goed bijster ben. Niet zo vreemd als een band als Psyopus of zoals Behold The Arctopus!, maar toch ook niet standaard. Zoek het ook in het straatje van een Ion Dissonance of Despised Icon, maar dan met een dosis meer humor en toch wel wat ruiger en minder mosh.

Het schijnt dat de band in het begin van de herfst deze kant op komt, en ik moet zeggen dat ik benieuwd ben wat deze heren er live van bakken. Want als dat net zo veel is als op cd, zou dat wel eens een sprong naar een groter podium kunnen zijn. (Koos van Marle)

78/100

Tracklist
01. Business In The Front
02. Save The Castle, Screw The Princess
03. Mantipede
04. Cuffed To Your Ankles
05. Shoeshine For Neptune
06. To Get Eaten By The Rats
07. Tourtasia
08. Claiming Middle Age A Decade Early
09. Taiwanese Troft Trouble
10. 13 Year Old Ruby
11. Robando De Los Muertos
12. So You Think You Know About The Game Of Life

Arsonists Get All The Girls are:
Remi - vocals / keys
Cameron – vocals / keys
Pat – Bass
Arthur – Guitar
Nick – Guitar
Garin – Drums