Within Y Portraying Dead Dreams


Gain Music Entertainment / Suburban

Website: Within Y

 

 

Net zoals labelmaatjes Avatar komt ook Within Y uit Zweden, en net zoals Avatar maken zij ook melodische metal, alweer gestoeld op de Göthenburg-school. Het verschil zit er in dat Within Y meer de metalcore kant opgaat met hun muziek. Wat je dus ook kan verwachten is een mix tussen melodische death, en metalcore. Hoe klinkt dat dan ongeveer? Nou, zoals Within Y dus. Als een band die precies weet wat ze willen met hun nummers, en niet bang zijn af en toe hun rustpuntje te pakken. Wat dat betreft is de plaat ook gezegend met een prima productie, maar helaas staat er nergens vermeldt waar dat gebeurde.

Enig minpuntje van de plaat als geheel is, is dat er vrij weinig nummers zijn die in je hoofd blijven hangen. Alles lijkt een beetje op elkaar, en lijkt natuurlijk ook al op dingen die je eerder hebt gehoord. Nu kan je daar praktisch niet aan ontkomen, maar het is wel jammer, want dat zou de cd al een stuk interessanter maken.

Voor de rest denk ik dat iedereen van wat melodische metal/metalcore met Within Y prima uit de voeten kan. Het is zeker een van de betere bands die dit genre op het moment onveilig maken. Want of je er van houdt of niet, de band weet wel hoe ze een plaatje vol moeten rossen. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Breeding Murder
02. Never Forgotten
03. Beautiful Violence
04. Unjust
05. Reckoning Day
06. As The Dust
07. Fade Away
08. Remembered
09. New Life
10. Feeding The Disease

Within Y is:
Andreas Solveström - Vocals
Mikael Nordin - Guitar
Niknam Moslehi - Guitar
Thim Blom - Drums
Jonas Larsson – Bass