The Chelsea Smiles Thirty Six Hours Later


People Like You Records/ Suburban

Website : The Chelsea Smiles

 

 

 

The Chelsea Smiles is opgericht door zanger / gitarist Todd Youth die eerder werkzaam was bij de Murphys Law, D-Generation en Danzig, Todd speelde in 2003 ook een aantal shows met Motörhead waar hij Phil Campbell mocht vervangen en ook speelde hij onlangs mee met de legendarische hardcore / punkband The Circle Jerks ter gelegenheid van de première van de film ‘American Hardcore’. De line-up bestaat verder uit zanger / gitarist Skye Vaughan Jayne (Bullets And Octane, Black Market Saints), bassist Johnny Martin en drummer Karl Rosqvist (Steel Prophet, Vindication). Todd speelde tot 2003 bij Danzig en tijdens de dagen dat hij niet op pad was met zijn voormalig werkgever richtte hij de band The Chelsea Smiles op.

‘Thirty Six Hours Later ‘ is de opvolger van de Capitol Records 4-song EP, op het nieuwe album laat de band een mix van punkrock met rock ’n roll invloeden horen in de stijl van bands zoals The Stooges, The New York Dolls en The Ramones met invloeden van het oude Kiss waarmee de band in de buurt komt van een soort Amerikaanse Hellecopters. Nummers zoals “Nothing Wrong”, “Pillbox”, “News For You” en afsluiter “Feelin’ To Kill” bevatten een serieuze inslag. De rest van het album bestaat uit uitstekende songs met pakkende refreinen en stevig gitaarwerk zoals goed te horen is in nummers zoals “I Want More”, “Alright, Alright”en “Built To Last”. De band weet in minder dan 35 minuten er 12 nummers uit te persen waar de rock n’roll vanaf druipt en als je van de eerder genoemde bands houd is dit album zeker een aanrader.

Na het beluisteren van het album kan ik concluderen dat de met veel overgave en charisma het album heeft ingespeeld, de spelvreugde straalt er vanaf en de band komt mij zeer puur en eerlijk over. Dit is mede te danken aan gitarist Todd die op 15 jarige leeftijd de gitaarpartijen verzorgde Murphy’s Law toen de band in het voorprogramma van de The Beastie Boys langs verschillende grote Amerikaanse arena’s toerde. Het enige nadeel aan het album is de matige productie, niet dat die heel erg slecht is maar het geheel klinkt nogal kaal, dit zal mede komen doordat de band het album in slechts 36 uur opnam en mixte, vandaar de titel “Thirty Six Hours Later”.

Voor meer informatie rondom de band, check out http://www.myspace.com/thechelseasmiles.

Tracklist:
01. Nothing Wrong
02. I Want More
03. Heart Attack
04. Nothing To Lose
05. Pillbox
06. Alright, Alright
07. News For You
08. You Can’t Give Me Anything
09. Built To Last
10. Something’s Gotta Give
11. Chatterbox
12. Feelin’ To Kill

The Chelsea Smiles are:
Todd Youth - Vocals / Guitar
Skye Vaughn Jayne - Vocals / Guitar
Johnny Martin - Bass / Vocals
Karl Rosqvist - Drums