Dacia + The WMD Dacia + The WMD


MTM Music / Psychoactive / Suburban


Website: Dacia + The WMD

 

 

Nadat zangeres Dacia Bridges de band Tape had verlaten heeft zij met drummer Alex Menichini, gitarist Alex Scholpp (ex-Farmer Boys) en bassist Ralf Borzenhart (ex-Farmer Boys) een degelijke band opgebouwd die voortaan door het leven gaat als Dacia + The WMD (The Weapons Of Mass Destruction).

 

Het album opent met de rocksong “Who’s To Say” gevolgd door het stevige “Rockabilly Bitch”. Hierna krijgen we het wat meer poppy gerichte “Stop And Stare” te verwerken, een nummer voorzien van de nodige elektronische pop invloeden. Het nummer “6”is een degelijke up-tempo rocksong waarna de band verder gaat met de ballad “Sorry“, die uitstekend gezongen wordt door Dacia en ondersteund wordt door een rustig akoestisch gitaarlijntje. De rest van de songs gaan verder in de zelfde stijl, moderne rocksong met de uitstekende zang van Dacia en degelijk gitaarwerk, tot we bij het opvallendste nummer van het album zijn aangekomen, tijdens “Losing You” wordt Dacia bijgestaan door niemand minder dan Lemmy Kilmister van Motörhead dat hier en daar wel doet denken aan de ballad “Where The Wild Roses Grow” van Nick Cave & Kylie Minogue. Hierna krijgen we nog twee bonustracks te horen in de vorm van “First Time” en “The Universe”. Verder wordt het album nog aangevuld met een videoclipje van het nummer “The Communist”.

 

Voor de echte metalfan zal dit album veel te soft zijn, voor de stevige rocker staan er een aantal leuke nummers op het album zoals de stevige songs “The Communist” en “The Universe”, maar voor de fan van gevoelige hardrock songs met niet te hard gitaarwerk is dit een aanrader met een aantal gevoelige ballads. De productie die verzorgt is door ex-Skunk Anansie’s Ace klink verder goed en Tommy Hansen (Helloween, D.A.D., TNT, Pretty Maids) heeft het album van een degelijke mix voorzien. Het album ligt sinds 22 september in de winkels en is verschenen via MTM Music / Psychoactive.

 

Tracklist:

01. Who’s To Say

02. Rockabilly Bitch

03. Stop And Stare

04. Change The World

05. Live To Tell

06. 6

07. Sorry

08. My Health

09. How Long

10. Intensify

11. The Communist

12. Losing You (feat. Lemmy Kilmister)

13. First Time

14. The Universe

15. The Communist (video)

 

Dacia + The WMD is:

Dacia Bridges - Vocals

Alex Scholpp - Guitars

Ralf Botzenhart - Bass

Alex Menichini - Drums