Bullet Heading For The Top


Black Lodge Records / Suburban

Website: Bullet

 

 

‘Heading For The Top’, het nieuwste schijfje van de band Bullet is er zo een die valt onder de categorie “beter goed gejat dan slecht verzonnen”. Deze AC/DC kloon werd eind 2001 opgericht door Zweedse rockers Hampus Klang (gitarist) en Hell Hofer (zanger), al snel kwam er een demo en een mcd, ‘Heading For The Top’ is het eerste album en werd opgenomen onder Black Lodge Records waar de band in 2004 bij tekende.

Hoewel het Bullet niet echt gelukt is om de hardste band ter wereld te worden (daar gingen ze echter wel voor in 2001 volgens de bijgeleverde info over de band), en ze niet bepaald origineel zijn in hun muziekstijl, heeft de band met ‘Heading For The Top’ een heerlijk luisterbaar, old school rock ceedeetje afgeleverd. De muziek op van Bullet is duidelijk geënt op het AC/DC geluid, met invloeden van klassiekers zoals Judas Priest en Exciter in bijvoorbeeld “Speeding In The Night” en een stem die doet denken aan Udo Dirkschneider in zijn jonge jaren zoals in “Bang Your Head”. Hoewel er geen meesterwerkjes te vinden zijn op dit album, bevat ieder nummer wel een lekker eerlijk rifje en hier en daar wordt men niet alleen aan AC/DC herinnerd door de stem en de compositie van de nummers, maar ook door flarden tekst die herkenbaar klinken en introotjes die we eerder gehoord hebben zoals in “One Deal With The Devil”.

Op de productie van het album valt niets aan te merken en met de foute foto op de hoes is het feest compleet. Al heeft Bullet zich niet het hoofd gebroken om met iets nieuws op de proppen te komen zal ‘Heading For The Top’ de old school rock liefhebber prima kunnen bekoren. Het album ligt sinds enkele weken in de winkels en is in ieder geval een heerlijk ceedeetje voor in de auto! (Martina Schouten)

Tracklist:
01. Midnight Riders (Riding Free)
02. Turn It Up Loud
03. Heading For The Top
04. Rambling Man
05. Hard Luck Lady
06. Speeding In The Night
07. One Deal With The Devil
08. Rock Steady
09. Leather Love
10. Raise Hell
11. Bang Your Head

Bullet is:
Hell Hofer – Vocals
Lenny Blade – Bass
Hampus Klang – Guitar
Erik Almström – Guitar
Gustav Hjortsjö – Drums