P. Paul Fenech The “F” Word


People Like You Records / Suburban

Website: P. Paul Fenech

 

Met deze release zijn we inmiddels alweer aanbeland bij het zesde solo-album van de The Meteors frontman P. Paul Fenech en met deze release kan hij zich nog steeds de meester van de psychobilly noemen en na het beluisteren van dit album blijkt dat de naar mate de heer Fenech ouder wordt ook zijn schrijvers kwaliteiten steeds meer toenemen.

Op dit nieuwe album waar we maar liefst vier jaar op hebben moeten wachten komen we het nodige eigen werk van de heer Fenech tegen. Maar we komen ook enkele covers tegen, zoals een geweldige uitvoering van het Ramones nummer ““Poison Heart”, dat op eigenzinnige wijze wordt bewerkt door de heer Fenech. “Agarrando La Guitarra Del El Diablo”is dan weer een lekker instrumentaal nummer in klassieke surfpunk stijl. Na enig speurwerk blijkt dat de song “Funnel Of Love” afkomstig is van Wanda Jackson en dat het uit 1993 stammende nummer “Jackson” geschreven werd door Billy Ed Wheeler & Gaby Rogers en later gecoverd door de legendarische Johnny Cash.

Het album luistert lekker weg en ondanks dat het album geen hoogstaande productie heeft, is het een juweel van een plaat voor de liefhebber. De release staat gepland voor 15 september via People Like You Records, en voor wie de legendarische band the Meteors nog eens aan het werk wil zien, op vrijdag 20 oktober is de band te zien in Innocent te Hengelo en een dag later op 21 oktober in Bibelot te Dordrecht.

Tracklist:
01. Rock`n`Roll (4 Vs 1 mix)
02. The F Word
03. Poison Heart
04. Snake Eyed Girl
05. The Hangmans Daughter
06. Scarecrow
07. Agarrando La Guitarra Del El Diablo
08. Three Minutes Til Dead Time
09. Funnel Of Love
10. (Not) Fuckin Around
11. Jackson
12. Angelsong

P. Paul Fenech is:
P. Paul Fenech – Vocals, Guitars, Various Instruments
Various Additional Musicians